Denizli'de Ahmet Atakan gerginliği

Denizli'de, Hatay'daki ODTÜ'ye destek yürüyüşünde 22 yaşındaki Ahmet Atakan'ın ölümünü protesto etmek için toplanan gruba polis müdahale edince olaylar yaşandı.

Denizlide Ahmet Atakan gerginliği
10 Eylül 2013 Salı 21:22 tarihinde eklendi, 1.050 kez okundu.
Başına sopayla vurulan bir polis yaralanırken, iki eylemci gözaltına alındı.
 
'Diren Denizli' isimli yaklaşık 200 kişilik bir grup, saat 19.30 sıralarında Çınar Meydanı'nda eylem yaptı. Hatay'da öldürülen Ahmet Atakan'ın ölümünü protesto eden grup sık sık, 'Ahmetler ölmekle bitmez', 'Ağlama anne evlatların burada' sloganları attı.

Grup, basın açıklamasının ardından Çınar Meydanı'ndan Gazi Bulvarı'na yürüyüşe geçmek isteyince polis müdahale etti. Denizli Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, gruba basın açıklaması ve eylem yapabileceklerini, ancak yürümelerine izin verilmeyeceğini bildirdi. Bu sırada, ısrarla yürümek isteyen gruba polis, biber gazı sıktı.

Eylemcilerden 3 kişi, elindeki pankartın sopası ile Denizli Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi'nde görevli komiser Süleyman Bıyık'ın başına vurdu. Ardından da tekme ve tokatla saldırınca yere düşen polis yaralandı. Denizli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan komiser Bıyık, tedaviye alındı.

Polis, olayın ardından iki kişiyi gözaltına aldı. Grup, gözaltına alınan arkadaşları serbest bırakılıncaya kadar eylemi sürdüreceklerini bildirdi. Gözaltına alınan eylemciler ifadelerinin ardından serbest bırakılınca grup dağıldı. 

DHA