Denizli'de belediye otobüsü markete daldı!

Denizli'de kontrolden çıkan belediye otobüsü bir markete girdi. İlk belirlemelere göre 1 kişi yaşamını yitirirken, çok sayıda yaralı olduğu bildirildi.

Denizlide belediye otobüsü markete daldı!
01 Ağustos 2014 Cuma 12:23 tarihinde eklendi, 2.101 kez okundu.
DENİZLİ kent merkezinde, kırmızı ışık ihlali yaptığı ileri sürülen, Büyükşehir Belediyesi'ne ait, içinde yolcuların bulunduğu belediye otobüsü, hareket halindeki bir otomobile çarptıktan sonra markete girdi. Kazada 35 yaşındaki otobüs şoförü Fatih Hakyemez ölürken, 17 kişi yaralandı.
 
Kaza, bugün saat 11.30 sıralarında, Bursa Caddesi'nde meydana geldi. Ulus Kavşağı'ndan Bursa Caddesi'ne giren, Büyükşehir Belediyesi'ne ait, Fatih Hakyemez yönetimindeki 20 BLD 92 plakalı belediye otobüsü önce Almanya'dan tatil için kente gelen, içinde eşi Hacer Soyuçok (52), kızı Raziye Soyuçok (29) ve kuzeni Tevfik Soyuçok (49) bulunan, Yaşar Soyuçok'un (55) yönetimindeki 35 HB 4425 plakalı otomobille karşılıklı çarpıştı. Yolun sol tarafında bulunan kaldırıma çıkan belediye otobüsü, ardından markete girdi. Kazada şoför Hakyemez öldü, 13'ü otobüste, 4'ü otomobilde olmak üzere toplam 17 kişi yaralandı. İhbar üzerine gelen acil yardım ekipleri, yaralıları ambulanslarla Denizli Devlet Hastanesi ve Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınanlar yaralılardan 1'inin sağlık durumunun ciddi olduğu belirtildi. Otobüs şoförü Hakyemez'in araçta sıkışan cesedi, itfaiye ekiplerince çıkartıldı.
 
DİREKSİYONU DİĞER ARAÇLARA ÇARPMAMAK İÇİN KIRDIĞI SANILIYOR
 
İşlek olan markette, kaza anında müşterinin bulunmamasının büyük şans olarak değerlendirilirken, otobüsü kullanan Hakyemez'in 2 yıldır Denizli Büyükşehir Belediyesi'nde şoför olarak çalıştığı belirtildi. Fatih Hakyemez'in otomobile çarptıktan sonra karşı yönden gelen diğer otomobillere çarpmamak için direksiyonu kırdığı, bu nedenle aracın yolun sol tarafındaki kaldırıma çıkıp, oradan da markete girdiğinin sanıldığı ifade edildi. Kazayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.