Denizli’de belediyeyi protesto ettiler

Denizli’de Cumhuriyet ve Yunus Emre mahallelerinde oturan bir grup vatandaş, mahalle sınırları içerisinde bulunan Vali Recep Yazıcıoğlu Gökpınar Baraj Göleti’nden dolayı başta belediye olmak üzere kamu kurumlarının kendilerine elektrik su vermediği gerekçesiyle eylem yaptı.

Denizlide belediyeyi protesto ettiler
25 Şubat 2014 Salı 20:32 tarihinde eklendi.

 Denizli Belediyesi önünde yapılan eylemde mahalleliler açtıkları pankartlarla belediyeyi protesto etti.

Eylemde basın açıklamasını Cumhuriyet ve Yunus Emre mahallesi Koruma Platformu adına Ayhan Çimendağ okudu. Mahallenin alt sınırına kurulan Gökpınar Baraj Göleti’nin mahalle halkı için bir işkence aracına dönüştürüldüğünü ifade eden Çimendağ, “Barajı bahane eden seçilmiş ve atanmış yerel yöneticiler 21. yüzyılda İsrail’in Filistin’e uyguladığı ambargodan daha ağırını mahallemize uygulamaktadır.

Öyle ki elektrik, su, alt ve üst yapı binalarımıza imar gibi insani ve olmazsa olmaz taleplerimiz dahi yıllardır karşılanmıyor ve haykırışlarımız duymazdan geliniyor. Mahallemizde su şebekesi olmasına rağmen evlerimize su verilmediği için musluklarımızdan kuyu suyuna karışmış lağım akıyor. Bir haneye zorla alınan elektrik aboneliği 3 hatta 4 aile tarafından ortak kullanılıyor.” dedi.

Sorunlarını aktarmak istedikleri çoğu yöneticinin kendilerine randevu dahi vermediğini belirten Çimendağ, şunları söyledi: “Randevu verenler ise ‘kaderiniz bu çekeceksiniz’ diyerek adeta bizlerle alay ediyor. Vali Recep Yazıcıoğlu Barajı kurulu olduğu bölge dolayısı ile hiçbir şekilde içme suyu amacı ile kullanılamaz zira hemen üst sınırında asri mezarlıktan sızıntı söz konusu. Ancak yetkililer bunu bilmelerine rağmen koruma kararına dayanak olarak barajın içme suyu barajı olduğunu ileri sürerek koruma kararını kaldırmıyor. Ama her ne hikmetse söz konusu acı ve eziyeti çeken bizler değil tenis kulübü, restoran ve düğün salonları gibi işletmeler olunca her türlü karar ve yasayı unutup imar su elektrik talepleri anında olumlu cevaplanıyor.”

"MAHALLEMİZE TECRİT UYGULANIYOR"

Bu işletmelerin baraja sadece 100-200 metre mesafede olduğunu vurgulayan Çimendağ, “Hatta bununla yetinmeyen Sayın Valimiz söz konusu işletmelerde yemekler tenis müsabakaları düzenlemektedir. Hoca Nasrettin fıkrasını andıran bir diğer durum ise barajı koruyan yetkililerin Bağbaşı bölgesindeki baraja kaynaklarını korumamasıdır ki bu durum o bölgede de ilimiz sanayicilerinin arazileri olduğunu aklımıza getiriyor. Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Güngör, ‘Bu barajın suyu içmesi suyu olarak kullanılamaz ama korumayı da kaldırtmayız’ derken hangi amaca hizmet etmektedir? Çok merak ediyoruz. Zira kendisinin de eğitim vermekte olduğu Pamukkale Üniversitesi barajın kurulduğu tarihten bu yana verdiği iki raporda barajın suyunun içme suyu amacı ile kullanılamayacağını açıkça beyan etmiştir. Açık ve net olan şudur ki mahallemize uygulanan tecrit hukuksuz ve dayanaksızdır.” şeklinde konuştu.

"BAŞKAN OSMAN ZOLAN MAHALLEMİZE GELMESİN"

Cumhuriyet ve Yunus Emre mahalle halkının artık susmayacağını dile getiren Çimendağ, “Bugüne kadar susan belediye başkanlarının ve başkan adaylarının söyledikleri yalanlara ‘belki bu sefer doğru söyler sözlerini tutarlar, belki bu sefer hizmet ederler’ diyerek itibar eden mahalle halkımız artık susmayacaktır. Tüm platformlarda sesini en gür şekilde tüm Türkiye’ye duyuracaktır. Öncelikli taleplerimiz olan elektrik ve su aboneliklerimiz 30 Mart tarihine kadar karşılanmazsa başta bizi bu sefalete sürükleyen zihniyetin baş temsilcisi Osman Zolan olmak üzere hiçbir siyasinin mahallemize dahi gelmemesini ve bizlerinde 30 Mart’ta sandığa gitmeyeceğimizi ilan ediyoruz.” ifadelerini kullandı. 


CİHAN