Denizli’de damızlık sığır sayısı artıyor

Denizli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği (DDSYB)’nin yeni binası törenle açıldı. İl genelinde 6 bin 979 üyeye sahip birliğin hizmet binası açılışına, Ege ve Akdeniz illerinin birlik başkanları da geldi.

Denizlide damızlık sığır sayısı artıyor
16 Nisan 2014 Çarşamba 15:51 tarihinde eklendi.

 Pamukkale ilçesi Topraklık Mahallesi’ndeki dört katlı binanın açılış törenine Denizli Vali Yardımcısı Erol Türkmen, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, Denizli Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici ve protokol üyeleri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan DDSYB Başkanı İsmail Topaloğlu, birliğin 1995 yılında 16 üyeyle kurulduğunu belirterek, “Şu an 3 bin 484 asil üyemiz ve 2 bin 995 kooperatif üyesiyle beraber 6 bin 979 üyeye sahip bir büyük aile olduk. İlimizde, 27 bin işletmeye yedi gün devamlı olmak üzere yedi şubemizle hizmet veriyoruz. Birlik olarak 47 personel ve 21 araçla her 14 günde bir tüm köylerdeyiz. Göreve geldiğimiz tarihten bu yana 2010 yılında ön soy ve soy küpe işlemine talip olduk, bunu hâlâ başarıyla yürütüyoruz. Türkiye’de ilk olarak 'Alo Buzağı' hattını kurduk. İlimizin ihtiyacı olan bu binamızı satın alarak, iki kat daha ilave ettik. 1 milyon 70 bin liraya mal olan yeni binamızda, bundan sonra daha iyi hizmet vermek için çalışacağız.” dedi.

İl Müdürü Kutlu ise Denizli'deki hayvan sayısının son 10 yılda 80 binlerden 250 bine çıktığını dile getirdi. Kutlu, “Bu çalışmalardan en önemlisi de hiç şüphesiz ıslah ve kayıtlarıdır. Biz il müdürlüğü olarak birliklerimizi destekledik. İşbirliği içinde çalışmalar yapıldı.” diye konuştu. Ardından protokol üyelerine ve il dışından gelen birlik başkanlarına plaket verilerek, yeni binanın açılış kurdelesi kesildi.


CİHAN