Denizli'de olaylı 12 Eylül

Denizli'de 12 Eylül askeri darbesinin yıldönümünde protesto gösterisi düzenleyen eylemcilerle polis müdahale etti. Müdahalede 5 kişi gözaltına alındı.

Denizlide olaylı 12 Eylül
12 Eylül 2013 Perşembe 23:40 tarihinde eklendi.
 
Denizli'de '12 Eylül'ü Yargılama Platformu' adlı yaklaşık 200 kişilik grup 12 Eylül askeri darbesinin yıldönümünde protesto gösterisi yaptı. Grup üyeleri Candoğan Parkı'nda toplanarak burada bir basın açıklaması yaptı. Grup üyeleri daha sonra Çınar Meydanı'na yürümek istedi.

Polis tarafından durdurulan grubun yürüyüşüne izin verilmedi. Gruplar ara sokaklardan meydana gitmek istedi. Polis ekipleri, Çınar Meydan'ında beklerken grup üyeleri taş ve cam şişelerle polise saldırdı. Polis TOMA'larla tazyikli su ve biber gazı bombalarıyla grubu dağıttı. Grup ara sokaklara kaçtı, polis ekipleri kaçan 5 göstericiyi gözaltına aldı.
 
Emek Partisi (EMEP) İl Binası'na polis ekipleri TOMA ile tazyikli su sıktı. Cama çıkan EMEP'li gençler, "Sivas Madımak Otel gibi burayı da yakıyorlar, insanlar burada nefessiz kalıyor" diye bağırdılar.
 
Polisin müdahalesi sonrası bazı vatandaşlar ve esnaf, "Müşterilerimiz dağıldı, hepimiz gaz yedik. Sizin maaşınızı biz veriyoruz. Yaptığınız ayıp değil mi" diyerek polise tepki gösterdi.

DHA