Denizli'nin Nasrettin Hocası toprağa verildi

Denizli sokaklarında giydiği Nasrettin Hoca kıyafetleriyle dikkat çeken ve Nasrettin Hoca kıyafetiyle insanların sevgisini kazanan 51 yaşındaki Hamdi Cemil Yılmaz, son yolculuğuna uğurlandı.

13 Aralık 2013 Cuma 16:31 tarihinde eklendi.
 
Denizli'de uzun yıllar simitçilik, tiyatro oyunculuğu, yazarlık yaptıktan sonra İstanbul'da Sultanahmet Meydanı'nda Nasrettin Hoca kıyafetiyle gezerek turistlerin ilgi odağı olan Hamdi Cemil Yılmaz aynı zamanda kliplerde, reklamlarda ve filmlerde oynadı.

Hamdi Cemil Yılmaz, 'Kim Ne Yapsın Senin Anılarını Simitçi?', 'Engel Tanımayan Özel İnsanlar' ve 'Denizli'nin Nasrettin Hocası' adlı üç kitap yazdı. Hayatının son döneminde maddi zorluklara rağmen tiyatro ve sanata verdiği önemle de sevgi toplayan Yılmaz, ailesini İstanbul'a götürmek için geldiği Denizli'de beyin kanaması sonucu 51 yaşında hayatını kaybetti.
 
Cuma namazı sonrası Ulu Cami'nde kılınan cenaze namazına Denizli Valisi Abdülkadir Demir, İl Emniyet Müdürü Zeki Bulut ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cenaze namazı sonrası Yılmaz'ın cenazesi memleketi Aydın'ın Çine ilçesinde toprağa verildi. 

DHA