Denizli'ye Arnavutluk'tan misafir

Denizli, Arnavutluk'un Berat şehrinin Belediye Başkanı Fadil Nasufi ve 11 belediye meclis üyesini ağırladı.

Denizliye Arnavutluktan misafir
09 Ekim 2013 Çarşamba 18:41 tarihinde eklendi.
 
UNESCO tarafından 2008 yılında koruma altına alınan 250 bin nüfuslu Berat şehri yöneticileri Pamukkale'yi gezerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
 
Arnavutluk'un 12 şehrinden biri olan Osmanlı Dönemi'nden çok sayıda tarihi eserin bulunduğu Berat şehrinin Belediye Başkanı Fadil Nasuhi ve 11 belediye meclis üyesi inceleme yapmak ve ilişkileri geliştirmek amacıyla Denizli'ye geldi. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu'nun nezaretinde Pamukkale Örenyeri ve travertenler ile Antik Havuzu gezen konuk heyete, koruma çalışmaları hakkında da bilgilendirildi
 
Berat'ın tarihi bir şehir olduğunu aktaran Belediye Başkanı Fadil Nasufi, "Şehrimiz tarihi konumu nedeniyle UNESCO tarafından koruma altına alındı. Bizler de ekibimiz ile bu güzel şehri cazibe merkezi yapmanın yollarını arıyoruz. Bu kapsamda gelen tavsiyeler ile UNESCO miras listesindeki ve adını son zamanlarda çok duyduğumuz Pamukkale'ye ziyarette bulunduk. İncelemelerimizi yaptık" dedi.
 
Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan'ı da makamında ziyaret eden heyet, belediyecilik çalışmaları hakkında bilgi aldı. Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, iki şehir arasındaki dostluk ve ilişkileri geliştirmek için her türlü işbirliğine hazır olduklarını söyledi.

Berat Belediye Başkanı Fadil Nasuhi ise, gösterilen misafirperverliğe teşekkür ederek, işbirliğini geliştirmek istediklerini söyledi. Zolan, Başkan Nasufi'ye, Denizli'ye özgü el yapımı Çeşm-i Bülbül hediye etti. Zolan, ziyaretin ardından Denizli Belediye Meclisi'ni gezdirdi ve heyet onuruna yemek verdi.

DHA