"Denktaş, tüm Türk milletinin kaybı"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, KKTC'nin 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın vefatıyla ilgili, ''Denktaş'ın kaybı sadece Kıbrıs Türklerinin değil, tüm Türk Milletinin kaybıdır. Milletimiz gerçek bir kahramanını yitirmiştir'' dedi.

Denktaş, tüm Türk milletinin kaybı
13 Ocak 2012 Cuma 23:57 tarihinde eklendi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, KKTC'nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın vefatı nedeniyle bir mesaj yayımladı. 
    
Kıbrıs Türklerinin devam eden özgürlük ve eşitlik mücadelesiyle özdeşleşmiş, mücahit devlet adamı Rauf Denktaş'ın ebediyete intikal ettiğini derin teessürle öğrendiğini belirten Abdullah Gül, şunları kaydetti: 
    
"Sayın Rauf Denktaş'ın kaybı, sadece Kıbrıs Türklerinin değil, tüm Türk Milletinin kaybıdır. Milletimiz gerçek bir kahramanını yitirmiştir. 
    
Halkının haklı davasına adanmış bir ömrün geriye bıraktığı en büyük miras şüphesiz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'dir. Kıbrıs Türk halkının bu mirasa sahip çıkarak, Kıbrıs'ta adil ve kalıcı barışın tesisine yönelik yarım asırlık mücadelesinde başarıya ulaşması, merhum Rauf Denktaş'ın aziz hatırasını yaşatacak en önemli kazanım olacaktır. Kıbrıs Türk halkı, bu onurlu mücadelesinde, anavatan Türkiye'yi her zaman yanında bulacaktır. 
    
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin bu elim gününde, merhum Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'a Allah'tan rahmet, başta kederli ailesi olmak üzere, tüm Kıbrıslı Türk kardeşlerimize ve Türk Milletine başsağlığı ve sabır dilerim. Ruhu şad olsun."