Dentinho elde kaldı!

Beşiktaş'ın 2012-2013 sezonunun devre arasında Shakhtar Donetsk'ten 1 yıllığına, 1 milyon Euro ödeyerek kiraladığı Dentinho, geride kalan sürede gösterdiği performans ile beklentileri karşılayamadı.

Dentinho elde kaldı!
06 Eylül 2013 Cuma 09:37 tarihinde eklendi.
Transfer olduğu dönemde yaşadığı sakatlık ve sonrasında gösterdiği yetersiz performansın ardından forma şansı bulamayan Brezilyalı oyuncu ile sözleşmesinin biteceği tarih olan 2014 Ocak ayında yolların ayrılmasına kesin gözü ile bakılıyordu. 
 
BEŞİKTAŞ HEMEN GÖNDERMEK İSTİYOR
 
Siyah Beyazlı yönetimin Dentinho konusunda Ocak ayını beklemeden Shakhtar Donetsk'e başvuruda bulunduğu ve Brezilyalı oyuncuyu transfer dönemi sona ermeden geri göndermek istediği öğrenildi. Ancak Dentinho için son günlerde Ukrayna kulübü ile temasa geçen Siyah Beyazlı yetkililerin, Shakhtar Donetsk'ten cevap alamadığı belirtildi. Brezilyalı oyuncunun Beşiktaş ile yaptığı sözleşmede bonservis bedeli için 9 milyon Euro talep eden Ukrayna kulübünün, Dentinho'yu sözleşmesi sona ermeden kadrosunu geri çağırmayı düşünmediği ve bu nedenle Beşiktaş Kulübü ile net bir temasa geçmediği kaydedildi. 
 
480 BİN EURO KASASINDA KALACAKTI
 
Beşiktaş 1 milyon Euro karşılığında kiraladığı Dentinho'ya 2012-2013 sezonunun ikinci yarısı için 600 bin Euro ödemişti. Bu sezon için ise oyuncuya 1 milyon 200 bin Euro'nun 10 eşit taksit halinde ödeneceği belirtilmişti. Brezilyalı futbolcu 1 Ocak 2014 tarihinde yani kiralık mukavelesi tamamlandığı gün Shakhtar Donetsk'e geri döner ise sözleşme şartları gereği son 5 aylık ücreti olan (2014 Ocak- 2014 Mayıs) 600 bin Euro Beşiktaş'ın kasasından çıkmayacak. Ancak Siyah Beyazlı kulüp Dentinho'yu eylül ayının başında Shakhtar Donetsk'e geri vererek futbolcuya yapması gereken 4 aylık toplam 480 bin Euro'yu kasasında tutmak istedi. 
 
Shakhtar Donetsk'in Beşiktaş'a geri dönüş yapmaması ve oyuncusunu sözleşme tarihinden önce geri almak istememesi nedeniyle Dentinho 1 Ocak'a kadar Siyah Beyazlı kulüpte kalacak.

DHA