'Deprem dede' dualarla uğurlandı

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden 'deprem dede' olarak bilinen Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, Teşvikiye Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Deprem dede dualarla uğurlandı
23 Ocak 2013 Çarşamba 13:22 tarihinde eklendi.

 

Kandilli Rasathanesi eski Müdürü Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara için ilk tören yıllarca mesai yaptığı rasathanede yapıldı. Buradaki törenin ardından Işıkara’nın naaşı Teşvikiye Camii’ne getirildi.

İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran'ın kıldırdığı cenaze namazına; eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yakınları ve çalışma arkadaşları katıldı. Işıkara’nın eşi Aysel Işıkara ve oğlu Cengiz Işıkara taziyeleri kabul etti. 
 
Cenazede soruları cevaplayan Cengiz Işıkara, “Bence dünyanın en iyi babasıydı. Bundan sonra onun bıraktığı yerden diğer öğrencileri devam edecekler.” dedi.
 
Öğle namazının ardından Işıkara’nın cenaze namazı kılındı. Daha sonra Işıkara için dua edildi ve helallik istendi. Namazın ardından Işıkara’nın naaşı defnedilmek üzere Feriköy Mezarlığı’na götürüldü.
 
 

CİHAN