Depremde öğrenci yurdu yıkıldı

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Van'da meydana gelen deprem nedeniyle il merkezinde 10 bina, Erciş'te 25-30 bina ve bir öğrenci yurdunun yıkıldığını bildirdi.

Depremde öğrenci yurdu yıkıldı
23 Ekim 2011 Pazar 17:01 tarihinde eklendi, 2.700 kez okundu.

Atalay, Başbakanlık Merkez Bina'dan ayrılırken yaptığı açıklamada, Van Valisi Münir Karaloğlu ve Erciş Kaymakamı Ramazan Fani'den aldıkları bilgileri gazetecilere aktardı. 
    
Beşir Atalay, "Van merkezde 10 civarında bina yıkılmış, Erciş'te 25-30 arası bina, biri de yurt, yıkılmış durumda. Merkeze bağlı bazı köylerde Alaköy, Mollakasım köyü gibi birkaç köyümüzde belki biraz daha fazla hasar olabilir. Köylerle ilgili henüz tam bir tespit yapılmış değil ama şu anda Valimiz helikopterle köylerle ilgili çalışmalarını sürdürüyorlar" diye konuştu. 
    
İlk andan itibaren yakın bölge illeri başta olmak üzere hem AFAD'ın hem sağlık teşkilatının hem de Kızılay'ın bütün imkanlarının seferber edildiğini bildiren Atalay, Türk Kızılayı'nın Muş, Elazığ ve Erzurum'daki büyük depolarından malzeme taşıyan tırların bölgeye hareket ettiğini bildirdi. Atalay, "Hava soğuk olduğu için öncelikle gerek şehirde gerek köylerde çadır, katalitik soba gibi ve gıda gibi destekler öncelikle götürülüyor" dedi.
    
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kısa süre sonra İstanbul'dan Van'a hareket edeceğini, kendilerinin de Van'a gideceklerini açıklayan Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü: 
    
"Sağlık Bakanımız şu anda orada. İki tane uçağımız ve dört ambulans helikopterimiz de orada. Sağlıkla ilgili hiçbir sorun yok. İnşallah hasar çok fazla olmaz. O konuda şu anda vereceğimiz bilgiler yanıltıcı olabilir yani iyi bilgi almadan o konuda çok ileri şeyler söylemiyorum ama Valimizin ve Kaymakamımızın, özellikle hasarın en fazla olduğu Van ve Erciş ile ilgili bilgileri aktarmış oldum."