"Depreminin acıları hala taze"

Van Belediye Başkanı BDP'li Bekir Kaya, 23 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajda, acıların halen taze olduğunu söyledi.

Depreminin acıları hala taze
22 Ekim 2013 Salı 19:51 tarihinde eklendi.
Kaya, "En umutsuz anımızda 'Sesimizi duyan var mı?' çığlıklarımıza 'Sesinizi duyuyoruz!' karşılığını veren tüm dünya halklarına, halkımız adına teşekkür ediyorum" dedi.
 
Van'da 23 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin yıldönümü nedeniyle mesaj yayınlayan Belediye Başkanı Bekir Kaya, kentin tarihi boyunca yaşadığı en büyük acılardan birini yaşadıklarına dikkat çekti.

Depremin üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen acının halen taze olduğunu belirten Kaya, halen konteyner kentlerde kalan depremzedelere dikkat çekti. Kentin üç ayrı noktasında insanların konteynerda yaşamaya devam ettiklerini belirten Kaya, "Isınma, barınma, sağlık ve birçok sorunla boğuşan bu ailelerin sorunlarının acilen çözüme kavuşması gerekiyor.

Kış mevsiminin yaklaşması ile birlikte bu ailelerin bu koşullar altında yaşayamayacağını, merkezi hükümetin bu konuda acilen adım atması gerekmektedir. Bu konuda kentin dinamiklerinin de üzerlerine düşen çabayı yerine getirmeleri hayati önemdedir" dedi.
 
23 Ekim'de tarifsiz acılar yaşandığını belirten Kaya, yaşanan depremin psikolojik, sosyal, ekonomik ve fiziki açıdan büyük tahribatlara yol açtığını söyledi. Kaya, şöyle devam etti:
 
"Halkımızın bu yıkım karşısında bugüne kadar gösterdikleri çaba ve mücadele örnek olabilecek bir dayanışmaydı. Yine Dünya'nın neredeyse tüm ülkelerinde yaşayan halkların kentimizle olağanüstü dayanışmaları hepimizi derinden etkilemiştir.

Depremin yıl dönümü vesilesi ile bu büyük dayanışma örneğini sergileyen tüm halklarla, tüm kurumlara, kentimize gelen ve acımızı paylaşan herkese sonsuz teşekkür ediyoruz. En umutsuz anımızda 'Sesimizi duyan var mı?' çığlıklarımıza 'Sesinizi duyuyoruz!' karşılığını veren tüm dünya halklarına halkımız adına teşekkür ediyorum.

Yaşadığımız depremde hayatlarını kaybeden tüm canlarımıza tekrardan Allah'tan rahmet diliyor, kentimizin bir daha böyle bir acı yaşamamasını temenni ediyorum."

DHA