Depremzedeler 9 yıldır karanlıkta

Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'ne bağlı 80 hane, 600 nüfuslu Bezirhane Köyü'nde 2004 yılında yaptırılan 31 deprem konutuna henüz elektrik verilmedi. Depremzedeler 9 yıldır karanlıkta yaşadıklarını belirterek yardım istedi.

Depremzedeler 9 yıldır karanlıkta
13 Mayıs 2013 Pazartesi 13:21 tarihinde eklendi.

 

Doğubayazıt'ta 1976 yılında Bezirhane Köyü'nde meydana gelen depremde 4 kişi öldü, 31 ev hasar gördü. Bezirhane Köyü'nde depremzede 31 ailenin evleri, 28 yıl aradan sonra yaptırıldı. Konutların elektrik ve su bağlantısı yapılmadan afetzedelere teslim edildi. Depremzedelerden 55 yaşındaki Abdülrezzak Yıldız, deprem konutlarının ne elektriği ne de suyu bulunduğunu belirtirken, "9 yıldan beri yaptığımız başvurulardan sonuç alamadık. Eski şebekeden kaçak olarak elektrik çektik ama yağmur yağdığında veya fırtına çıktığında teller kopuyor. Çocuklarımız mum ışığında ders çalışıyor. Buzdolabı, çamaşır, bulaşık ve fırın gibi hiçbir beyaz eşyayı kullanamıyoruz. İlkel bir yaşam sürüyoruz" diye konuştu.
 
Bezirhane Köyü'nde tek başına oturan 65 yaşındaki Zeliha Yıldız, "Geceleri karanlık olduğu için çok korkuyorum. Allah'ını seven bize yardım elini uzatsın" dedi. Deprem konutlarının müteahhidi Doğubayazıtlı Mehmet Sena Geçit, "Konutlar için 2001 yılında ödenek çıktı. Bende 2004 yılına kadar 31 konutu yapıp teslim ettim. Elektrik, su ve kanalizasyon harici olarak yapılacaktı" dedi.
 
Ağrı İl Afet Müdürlüğü yetkilileri ise, geçmişteki uygulama ile ilgili bilgileri olmadığını ifade edilirken "Deprem konutlarının ihalesi yapıldı. Konutların elektrik, kanalizasyon ve su şebekesi önümüzdeki günlerde yapılacak" diye konuştu.

DHA