Depremzedeler için yapılmıştı, bonzai yuvası oldu

ADAPAZARI'nda Marmara depreminden sonra depremzedeler için yaptırılan ve büyük bir bölümü kullanılmayan iş merkezleri, son zamanlarda hızla yaygınlaşan 'bonzai' maddesini kullananların mesken tuttuğu yerler haline geldi.

Depremzedeler için yapılmıştı, bonzai yuvası oldu
21 Ağustos 2014 Perşembe 18:34 tarihinde eklendi.
İş merkezinde geçen hafta 20 yaşındaki Oğuzhan Aliç adlı genç, Bonzai içtiği için kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti. 
 
Adapazarı Camili Mahallesi'nde 17 Ağustos Depremi sonrasında yapılan iş merkezleri uyuşturucu bağımlılarının adresi oldu. 17 Ağustos depremi sonrasında yerleşim bölgesi haline getirilen Camili'de uyuşturucu bağımlıları, iş merkezlerinin kullanılmayan bölümlerinde uyuşturucu kullanıyor. Camili 1 ve Camili 2 olarak ikiye ayrılan bölgede yaşayan vatandaşlarsa bu durumdan şikayetçiler.
 
Büyük bir kısmı çöplük haline gelmiş binaların özellikle ikinci katları, uyuşturucu kullananların bonzai aldığı yerlerin başında geliyor. Mahallede yaşayan vatandaşlar, yetkililere çok kez konuyla ilgili şikayette bulunduklarını ancak kimsenin konuyla ilgilenmediğini söylüyorlar.
 
Geçen hafta Camili Mahallesinde 'Bonzai' kullandığı yönünde bulgulara rastlanan 20 yaşındaki Oğuzhan Aliç, boş bir otobüs içinde hareketsiz bir şekilde bulunmuştu. Arkadaşı tarafından bulunan genç, hemen hastaneye kaldırılmış ancak tüm müdahaleler rağmen yaşamını yitirmişti. 
 
Camili bölgesinde yaşayan ve ölen gencin yakın arkadaşı olduğunu söyleyen Emre Öztürk, şunları söyledi:
 
"Oğuzhan arkadaşımdı. Allah rahmet eylesin çok üzdü bizi. Olay günü arkadaşlarıyla buluşmuşlar. Yine iş merkezine gelmişler. Akşam zannediyorum 23.00 veya 24.00 sıralarında içmeye başlamışlar. Otobüse binmişler, herhalde otobüste mi içtiler aşağıda mı içtiler onu da bilmiyorum. Herkes evine gitmiş, Oğuzhan da son arabası olmadığı için orada kalmış. Sabah saatlerinde çevrede insanların dikkatini çekmesi sonucu cesedini bulmuşlar."
 
KİMSE İLGİLENMİYOR
 
Öztürk, bölgede bulunan bütün iş merkezlerinin boş olduğunu belirtirken, yapılan şikayetlere rağmen konuyla kimsenin ilgilenmediğini vurgulayarak, "Biz bunları daha önce de şikayet ettik kimse ilgilenmedi. Hepsi boş olduğu için zaten madde bağımlıları buraları mesken tutmuşlar. Adamların kimseden korkuları yok. Kimse de ilgilenmediği umursamadan uyuşturucu kullanıyorlar" diye konuştu