Der Spiegel'den ilk Türkçe kapak!

Almanya'nın saygın haftalık dergilerinden Der Spiegel, ilk kez kapak konusunu Türkçe ve Almanca hazırladı.

22 Haziran 2013 Cumartesi 14:53 tarihinde eklendi.
Dergi, Pazartesi günü yayınlanacak son sayısının kapağında ‘Beugt euch nicht / Boyun eğme’ başlığını kullandı.
 
Alman yayın kuruluşu DW, Der Spiegel’in yeni sayısının kapak konusu hem Türkçe hem de Almanca olarak okuyuculara sunulacağını bildirirken, kapak konusu olarak Taksim Gezi Parkı protesto gösterileri olduğunu bildirdi.

Der Spiegel’in genel yayın yönetmen yardımcısı Klaus Brinkbäumer, Türkçe kapak ile ilgili "Almanya’da yaşayan yaklaşık 3 milyon Türk’ün Almanca bilgisinin eksik olduğuna inanmıyoruz. Biz sadece Türkiye’deki olayların Alman, Türk, Avrupalı herkesi ilgilendirdiği sinyalini vermek istiyoruz“ dedi. 
 
Brinkbäumer,, Türkiye'de başbakan Recep Tayyip Erdoğan hükümetinin bir Avrupa ülkesi olduğunu ayrıca, Almanlar için bir tatil ülkesi ve bir AB aday ülkesinde protestoculara karşı tutumunun rahatsız edici olduğunu anlattı. Brinkbäumer, şöyle devam etti:
 
“Türkiye Avrupa Birliği Bakanı’nın Angela Merkel’e yönelik geçen haftaki tehditleri de bir o kadar rahatsız ediciydi. Türk ve Türk kökenli okuyucularımızın kapak konusunu hâkim oldukları bir dilde, hem Türkçe hem de Almanya okuyabilecek olmalarından dolayı memnunuz."
 
Der Spiegel’in genel yayın yönetmen yardımcısı Klaus Brinkbäumer, kapak ile ilgili makalenin yazarlarından birinin Hamburg doğumlu ve İstanbul’da da üç yıl gazetecilik yapmış olan dergi editörü Özlem Geze olduğunu, diğerinin de 1998 yılında Türkiye’ye ilk giden Der Spiegel editörü olarak tanıtılan Bernhard Zand olduğunu açıkladı.

Şu anda Der Spiegel Pekin bürosu şefi olan Zand’ın, Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile yıllar önceki tahliyesinden sonra röportaj yapan ilk yabancı gazetecilerden biri olduğu ve sonraki yıllarda da çok sayıda röportaj yaptığı belirtildi. Derginin bu kez Türkiye’de de normalin üzerinde bir baskıyla satışa sunulacağı ifade edildi.. Basın açıklamasında ayrıca pazar günü Almanya saatiyle 20:00’den sonra internet üzerinden de ulaşılabileceği bildirildi.

DHA