Der Spiegel'den küstah yayın

15 Temmuz hain girişiminin ardından Türkiye'de hukukun çiğnendiğine dair yaygara koparan Alman medyası, Türkiye karşıtı algısını sürdürüyor.

Der Spiegelden küstah yayın
11 Eylül 2016 Pazar 12:51 tarihinde eklendi, 1.119 kez okundu.
15 Temmuz hain girişiminin ardından Türkiye'de hukukun çiğnendiğine dair yaygara koparan Alman medyası, Türkiye karşıtı algısını sürdürüyor.
 
Alman dergi Der Spiegel, Türkiye'ye özel çıkardığı sayıyı adeta 'Türkiye'ye hakaret' sayısı olarak hazırlamış.
 
Dergi, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) kanlı darbe girişimiyle Türkiye demokrasisini hedef almasını görmezden gelip, Türkiye'nin daha fazla otoriterleşmeye başladığına dair algı oluşturmaya çalıştı.
Der Spiegel, Türkiye'ye özel hazırladığı sayıda, Türkiye'ye hakaretler savurmaktan başka bir şey yapmadı.
Hazırladığı özel Türkiye sayısında özgürlüğü için mücadele veren milyonlarca vatandaşımızı görmezden gelen Spiegel, Türkiye'yi "Özgürlüğünü kaybeden bir ülke" olarak niteledi. Güneydoğu'da yürütülen terör operasyonlarının "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendi halkıyla savaştığı" şeklinde skandal bir şekilde ifade eden dergi, Türkiye'nin 'Fırat Kalkanı' harekatını da hazmedememiş gibi görünüyor.
 
Türkiye, henüz darbe girişiminden yeni çıkmışken ve önemli bir süreçten geçerken, 24 Ağustos günü Suriye'ye girerek, sınırını DAEŞ'ten temizlemek için Fırat Kalkanı operasyonunu başlatmıştı. Yaklaşık 3 haftasını geride bırakan operasyon kararlılıkla sürdürülürken, TSK öncülüğünde ilerleyen ÖSO askerleri, önemli ilerlemeler kaydederek, bölge halkının Cerablus'a geri dönmesini sağladı.
 
Türkiye'nin Cerablus'u DAEŞ'ten temizlemek için başlattığı Fırat Kalkanı operasyonu dünyada büyük yankı uyandırırken, Alman basınından küstah bir yorum gelmişti. Der Spiegel, Türkiye'nin DAEŞ'e karşı başlattığı operasyon ile ilgili 'işgal' benzetmesi yapmıştı.
 
YENİ ŞAFAK