Derbi öncesi Gençliğe Hitabe okunacak

Taraftar, bugünkü derbi maçı öncesinde "gençliğe hitabe kaldırılsın" tartışmalarına protesto ile tepki verecek.

Derbi öncesi Gençliğe Hitabe okunacak
05 Şubat 2012 Pazar 11:36 tarihinde eklendi.

 

Geçtiğimiz günlerde, Star yazarı Mustafa Akyol'un köşesine taşıdığı iddia bir süre Türkiye gündemini oluşturmuştu.
 
"GENÇLİĞE HİTABE KALDIRILMALI"
 
Mustafa Akyol, yazısında "Eğer Türkiye demokratikleşecekse, Gençliğe Hitabe, Atatürk'ün kendi siyasi şartları içinde ürettiği ama bugüne "yol gösterici" olamayacak tarihsel bir metin olarak kabul edilmeli, okullardan ve ders kitaplarından kaldırılmalıdır" demişti. Mustafa Akyol'un sözleri kısa sürede sosyal medyanın birinci tartışma konusu olurken tepkileri de beraberinde getirdi.
 
HÜSEYİN ÇELİK DE TARTIŞMAYA KATILDI
 
Son olarak Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik de tartışmaya girerek "Gençliğe Hitabe ayet mi" diye sormuştu.
 
DERBİ MAÇI ÖNCESİ PROTESTO
 
"Gençliğe Hitabe kaldırılsın" tartışmaları devam ederken, Süper Lig'de Pazar günü oynanacak F.Bahçe-Beşiktaş maçı öncesi taraftarlar Gençliğe Hitabe'yi okuyacak. Fenerbahçeli taraftarların yapmayı düşündüğü organizasyona Beşiktaşlı taraftarlardan da destek gelirken, konuyla ilgili açıklama Fenerbahçe'nin taraftar sitesi antu.com'da yapıldı.
 
İşte Antu.com'da yer alan o açıklama;
 
Sosyal paylaşım sitelerinde taraftarımız bugün oynanacak Fenerbahçe - Beşiktaş maçının başlamasına yakın dakikalarda (18:55) "Atatürk'ün Gençliğe Hitabesini" okumak için organize olmaktadır. Biz de taraftarımızı bu güzel ve anlamlı organizasyona katılmaya davet ediyoruz.

Medyaradar