Derbinin hakemi Özkalfa'ya taciz

Tolga Özkalfa, maç sonrası THY uçağı ile İzmir'e giderken, Galatasaraylı bir yolcunun sözlü tacizine uğradı.

Derbinin hakemi Özkalfaya taciz
28 Ocak 2013 Pazartesi 08:30 tarihinde eklendi.

İstanbul'da Türk Telekom Arena Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nde oynanan ve Galatasaray'ın 2-1 üstünlüğü ile sona eren Beşiktaş derbisini yöneten hakem Tolga Özkalfa, maç sonrası THY uçağı ile İzmir'e giderken, Galatasaraylı bir yolcunun sözlü tacizine uğradı.

Hakem Özkalfa'nın laf atılarak taciz edilmesi üzerine kabin görevlileri Özkalfa'yı kokpitte bir süre misafir etti. Uçağın kaptan pilotunun tacizci yolcuyla konuşması sonrası Özkalfa yerine geçti ve uçak 10 dakika rötarlı olarak İzmir'e hareket etti. 

 
Galatasara-Beşiktaş derbisinin orta hakemi Tolga Özkalfa, İzmir'e gitmek üzere THY'ye ait uçağa bindi. Uçakta bulunan ve Galatasaraylı olduğu belirtilen, ismi öğrenilemeyen bir taraftar, Tolga Özkalfa'ya, maçta Galatasaraylı oyuncu Melo'ya haksız yere kırmızı kart gösterdiğini belirterek tepki gösterdi. Bazı Galatasaraylı taraftarların da tartışmaya katılıp Özkalfa'ya tepkileri üzerine kabin görevlileri olaya müdaha etti. Özkalfa, kabin görevlileri tarafından yolcu salonundan uzaklaştırılarak uçağın kokpitine götürüldü. Kısa süre kokpitte misafir edilen Tolga Özkalfa, uçak personelinin taraftarı sakinleştirmesi üzerine tekrar koltuğuna oturdu. 
 
Yaşanan tartışma nedeniyle uçak yaklaşık 10 dakika rötarlı olarak havalandı. Uçak, sorunsuz bir şekilde İzmir Adanan Menderes Havalanı'na indi. Uçaktan inen hakem Tolga Özkalfa, otoparkta bulunan otomobilinin yanına polis eskortluğunda gitti. Özkalfa, gerek taraftarla ilgili şikayetçi olup olmadığı, gerekse yaşanan tartışma ile ilgili soruları yanıtsız bıraktı. 

CİHAN