"Derbiyi kazanmak istiyoruz"

Fenerbahçeli Dirk Kuyt, pazar günü Galatasaray ile oynayacakları derbi maçı kazanmak istediklerini söyledi.

Derbiyi kazanmak istiyoruz
07 Mayıs 2013 Salı 16:00 tarihinde eklendi.

 

Metrosiklet'in tanıtımına Beşiktaşlı Gökhan Süzen ve Galatasaraylı Hamit Altıntop ile birlikte katılan Hollandalı futbolcu, burada basın mensuplarının gündemle ilgili sorularını cevaplandırdı.
       
Benfica ile oynanan UEFA Avrupa Ligi yarı final maçında yaşadığı sakatlıktan dolayı iki gündür uyuyamadığını dile getiren tecrübeli oyuncu, "Aslında sakatlığım var ama benim en çok üzüldüğüm olay finale çıkamamak oldu. Ancak yinede UEFA Avrupa Ligi'nde yarı final oynadığımız için Fenerbahçe camiasının gurur duyması gerekiyor. Çıtayı daha da yukarıya taşımamız gerekiyor. Önümüzdeki yıllarda çıtayı daha da yükselteceğiz." dedi.
 
Pazar günü oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray maçı hakkındaki sorulara ise yıldız futbolcu, "Pazar günü kendi sahamızda çok önemli bir derbi bizi bekliyor. Galatasaray şampiyon olarak derbiye gelecek. Derbiler her takım için önemlidir. Ben de birçok derbi oynadım. O yüzden Galatasaray derbisini kazanmak istiyoruz." diye cevapladı.
 
Kuyt, pazar günkü derbide oynamak için elinden geleni yaptığını da ifade etti.
       
Bir gazetecinin şampiyon takımın alkışlanması ile ilgili sorusuna ise Hollandalı yıldız, "Bence bu konu futbolcular dışında çok konuşuluyor. Zaten birçok futbolcu arkadaşımdan tebrik aldılar. İngiltere'deki futbol kültüründe şampiyon olan takım alkışlanıyor onların kültüründe var. Türkiye'de büyük bir futbol kültürü var. Ancak diğer ülkelerde olanların aynısını yapmanın duygusunu anlayamıyorum." diye cevap verdi.
 
TÜRKİYE KUPASI'NI KAZANMAK İSTİYORUZ
 
Kuyt, futbolda geçmişe bakmaktan ziyade geleceğe bakmanın önemli olduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Artık geçmiş geçmişte kaldı. Geleceğe bakmak zorundayız. Türkiye Kupası'nı kazanmak istiyoruz. Galatasaray derbi galibiyetiyle yolumuza devam etmek istiyoruz."