Dereceye giren subaylara diplomalarını Cumhurbaşkanı Gül verdi

Harp Akademileri Komutanlığı'nın 2013-2014 eğitim ve öğretim yılı mezuniyet törenine katılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dönem birincilerine diplomalarını verdi

Dereceye giren subaylara diplomalarını Cumhurbaşkanı Gül verdi
24 Temmuz 2014 Perşembe 22:33 tarihinde eklendi.

Törende Kara Harp Akademisi’nden 88, Deniz Harp Akademisi’nden 36, Hava Harp Akademisi’nden 52, dost ve müttefik ülkelerden ise 56 subay diplomasını aldı.

Cumhurbaşkanı Abullah Gül, Harp Akademileri Komutanlığı'nda Akademi Komutanı Org. Yalçın Ataman tarafından törenle karşılandı. Törenin ardından Cumhurbaşkanı Gül’ü mezuniyet töreninin yapıldığı Atatürk Harp Oyunu ve Kültür Merkezi binası girişinde Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel karşıladı. Cumhurbaşkanı Gül, bina giriş kısmında şeref defterini imzaladı. Törende İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sırasıyla Harp Akademileri Komutanı’nın konuşması, öğrenciler adına Deniz Harp Akademisi birincisinin konuşması ve misafir askeri personel adına konuşma gerçekleştirildi. Daha sonra Cumhurbaşkanı Gül, Kara Harp Akademisi birincisi Emre Dikici, Deniz Harp Akademisi birincisi Uğur Yetkin ve Hava Harp Akademisi birincisi Gökhan Bayraktar’a diplomalarını verdi. Akademiyi ikincilikle bitirenlere diplomalarını TBMM Başkanı Cemil Çiçek, üçüncülükle bitirenlere diplomalarını Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel verdi. Akademiye katılan yabancı subayların diplomaları İçişleri Bakanı Efkan Ala ile Millî Savunma Bakanı İsmet Yılmaz tarafından, diğer subayların diplomaları ise kuvvet komutanları tarafından verildi.

YAŞ KÜTÜĞÜNE DÖNEM BİRİNCİLERİNİN PLAKETLERİ ÇAKILDI

Ardından yaş kütüğüne dönem birincileri tarafından plaketleri çakıldı. Törende Kara Harp Akademisi’nden 88, Deniz Harp Akademisi’nden 36, Hava Harp Akademisi’nden 52, dost ve müttefik ülkelerden ise 56 subay diplomasını aldı.

Törenin ardından Harp Akademileri'nden ayrılan Gül, Ankara'ya gitti. 


CİHAN