Dernek binasında sopalı nöbet

Adana’daki Mustazaf-Der binasının taşlanmasının ardından 100 kişilik bir grup ellerinde sopalarla dernek binası önünde nöbet tuttu.

Dernek binasında sopalı nöbet
20 Nisan 2011 Çarşamba 08:57 tarihinde eklendi, 1.210 kez okundu.

 

Yüksek Seçim Kurulu’nun 12 milletvekili adayının başvurusunu veto etmesini protesto amacıyla toplanan bir grup, Adana’daki Kıbrıs Caddesi ile Obalar Caddesi’nin kesiştiği kavşakta lastik yakarak terör örgütü lehine slogan attı.
 
Bu sırada örgüt yandaşları çevrede bulunan esnafın dükkanlarını kapatmasını istedi. Gerginlik yaşanmaması için esnaf dükkanlarını kapatırken grup bir süre slogan attıktan sonra, belediyenin ekmek büfesi ve çevrede bulunan iş yerlerini tahrip etmeye başladı.
 
Vatan gazetesinin haberine göre Kıbrıs Caddesi üzerinde bulunan Mustazaf-Der Adana Şube Binasına giden örgüt yandaşları burayı da taşlayarak camlarını kırdı. Olaylar üzerine dernek üyeleri ise ellerine aldıkları sopalarla caddeye indi.
 
Yaklaşık 100 kişilik her iki grupta taşlı sopalı birbirine girerken, ihbar üzerine olay yerine çok sayıda çevik kuvvet polisi, panzer ve ambulanslar sevk edildi. Çıkan arbedede 2 gruptan 7 kişi hafif şekilde yaralanırken, örgüt yandaşı grup kaçarak ara sokaklara dağıldı.
 
Yaşanan olayların ardından bölgeye ulaşan polis ekipleri yoğun güvenlik önlemi alırken, Mustazaf-Der üyesi yaklaşık 100 kişi ellerinde sopalar ile dernek binası önünde toplandı. Mustazaf-Der Adana yetkilisi Selahattin Yenay, binanın penceresine çıkarak gruba tahriklere kapılmamalarını söyledi.
 
Yenay’ın konuşması sürekli tekbir sesleriyle kesilirken, grup dernek binası önünde nöbet tutmaya başladı.
 
Öte yandan Denizli, Şakirpaşa, Barbaros ve Dağlıoğlu Mahallelerinde terör örgütü yandaşları izinsiz gösteriler yaptı.