"Dershane ihtiyacı toplumdan kaynaklanıyor"

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, dershanelerin kapatılma girişimine bir eğitimci olarak baktığını belirterek, eğitimdeki temel problemlerin kökten çözülmediğine dikkat çekti.

Dershane ihtiyacı toplumdan kaynaklanıyor
15 Kasım 2013 Cuma 18:38 tarihinde eklendi.

Hükümetin, dershaneleri neden kapattığını anlayamadığını vurgulayan Destici, “Sadece kapattık demekle kapanmaz. Dolayısıyla toplumu ikna edecek, öğrenci, veliyi ikna edecek bir takım sebepler ortaya koymalısınız. Şunda o gerekçelerin hiçbiri mevcut değil.” dedi.

Eğitimin her kademesinde görev yapmış birisi olarak, sadece bir genel başkan olarak değil, öğretmenlik yapmış birisi olarak ve iki çocuğu da ortaöğretimde okuyan bir veli olarak konuyu değerlendiren Destici, “Bir kere eğitimdeki temel problemlerin kökten çözüldüğünü görmüyoruz.

İkincisi, eğitim sistemiyle bu kadar oynanmasını doğru bulmuyorum. İleri ülkelere baktığımız zaman bir kere eğitim sistemi yapılır ve bu devam eder. Yani kişiye göre, cemaate göre, iktidara göre, bakana göre, müsteşara göre eğitim sistemi olmaz. Toplumun ihtiyacına göre olur. Nesilleri hazırlamak için eğitim sistemi kurulur.” diye konuştu.

"DERSHANELER İHTİYACI TOPLUMDAN KAYNAKLANMIŞ"

Bırakın Türkiye’nin bütün sathını, başkentte bile okullar arasında inanılmaz ölçüde bir kalite farkının olduğuna işaret eden Destici, şu ifadeleri kullandı: “Özellikle bu iktidar döneminde şöyle bir yanlış anlayışa girildi. Yani donatı ön plana alındı.

Sanki ‘biz çocuklara bilgisayarlar verirsek, akıllı tahtalar verirsek, okullar yaparsak problemleri çözebiliriz’ diye düşündüler ama bunun yanlış olduğunu bugün de görüyoruz. Eğitimin kalitesini artırmadan yanlış uygulamalara girildi. Öğretmeninizi kaliteli yetiştiremiyorsanız, öğrencilerin haklarını iyileştirmiyorsanız, dolayısıyla ne bekliyorsunuz.

Okulda alacağını almayan öğrenci ister istemez açığını dışarıdan kapatmak zorunda kalıyor. İmkanı iyi olanlar özel ders alıyorlar, biraz daha imkanı düşük olanlar, dershaneleri tercih ediyorlar. Öyle de bir kesim var ki dershaneye de gidemiyor. O zaman bu dershaneler ihtiyacı toplumdan kaynaklanmış, eğitimdeki aksaklıklardan kaynaklanmış.”

"HÜKÜMETİN YAPMASI GEREKEN KÖTÜYÜ TEMİZLEMEK"

Dershaneler içerisinde az sayıda görevini iyi yapmayanların olduğunu aktaran Destici, hükümetin yapması gerekenin kötü olanı temizlemek olduğunu ifade etti. Buralarda bir takım değişiklikler yapılabileceğini vurgulayan Destici, toptancı bir anlayışla dershanelerin kaldırılmasını anlamadığını bildirdi.

“Niye dershaneleri kaldırıyor bu hükümet” diye soran Destici, Milli Eğitim Bakanının açıklamalarını takip ettiğini fakat bir şey anlamadığını, çünkü izah edecekleri bir konunun da olmadığını ifade etti. Destici, “Sadece kapattık demekle kapanmaz.

Dolayısıyla toplumu ikna edecek, öğrenci, veliyi ikna edecek bir takım sebepler ortaya koymalısınız. Şunda o gerekçelerin hiçbiri mevcut değil.” sözlerini dile getirdi.


CİHAN