"Dershaneleri kapatmak çözüm değil"

MHP Antalya Milletvekili Doç. Dr. Mehmet Günal, iktidarın, dershaneleri kapatmak yerine eğitimin kalitesini arttırması gerektiğini söyledi.

Dershaneleri kapatmak çözüm değil
15 Kasım 2013 Cuma 00:01 tarihinde eklendi.


Milletvekili Günal, yaptığı yazılı açıklamada, hükümetin,11 yıl içinde 5 Milli Eğitim Bakanı değiştirerek eğitimi yaz boz tahtasına çevirdiğini kaydetti. Dershanelerin bir ihtiyaçtan doğduğunun altını çizen Günal, hükümetin, sürekli gündem değiştirerek gerçek sorunları örtbast ettiğini ifade etti.

Günal şunları kaydetti; "Dershaneler konusu sürüncemede kaldı. Dershaneleri kapatacak mısınız, kapatmayacak mısınız? Neye göre buna karar veriyorsunuz? Önemli olan dershaneyi kapatmak değil, dershaneye olan ihtiyacı ortadan kaldırmaktır.

Onu kaldıramadığınız sürece yeraltına da iner, korsan dersler de başlar, 'etüt merkezi' adı altında çalışır, adını başka şey koyar. Bu nedenle önemli olan eğitimin kalitesini artırmaktır. Dershaneleri kapatmak çözüm değildir. Mesleki eğitimde de üniversite eğitiminde de ortaya bir kalite konulması lazım.

Çünkü, Meslek Yüksekokulları (MYO) artık çocukların 'Üniversite kazanamadı' denilmesin diye evden çıkmak için gittikleri yerler haline gelmiş durumda. Gerçek anlamda mesleki eğitim verilmiyor, çocuklarımız mezun olduğu zaman işsiz kalıyor.

Çok başarılı olanlar dikey geçişle bir şeyler yapmaya çalışıyorlar ama o da yüzde biri, ikiyi geçmiyor. Bunların da bir elden geçmesi hem mesleki hem teknik eğitim anlamında beraberce bir koordinasyonun sağlanması gerekir."


CİHAN