"Dert birilerinin yaptığı yolsuzluk değil"

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarıyla ilgili, "Dert, birilerinin yaptığı yolsuzluk değil, suyu bulandırmak." dedi.

Dert birilerinin yaptığı yolsuzluk değil
23 Ocak 2014 Perşembe 18:12 tarihinde eklendi.


Mehmet Müezzinoğlu Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin açılışını yapmak ve bir takım ziyaretlerde bulunmak üzere Kırşehir'e geldi. Bakan Müezzinoğlu ilk olarak AK Parti Kırşehir Milletvekilleri Abdullah Çalışkan, Muzaffer Aslan, Kırşehir Valisi Özdeimr Çakacak, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Rektörü Prof. Dr. Kudret Saylam, İl Eminyet Müdürü Mustafa İncebay, sivil toplum kuruluşları, daire müdürleri, iş adamları ve muhtarlar ile bir araya geldi.

Programda ilk olarak konuşan Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Ardından konuşan Bakan Müezzinoğlu ise 2008 milletvekili seçildiğinde bir fidan diktiği Kırşehir'e tekrar gelmekten duyduğu mutluluğu ifade etti. Müezzinoğlu, Türkiye genelinde milletin hizmetine sunulan 710 ambulanstan 6'sının da Kırşehir'de hizmet vereceğini dile getirdi.

Müezzinoğlu, Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde İstanbul'dan Muş'a giden bir yolcu otobüsünün, kar yağışı ve buzlanma nedeniyle devrilmesi sonucu 21 kişinin hayatını kaybettiğini, 29 kişinin de yaralandığını belirtti. Kazada ölenlere Allah'tan rahmet, yaralananlara da acil şifalar dileyen Müezzinoğlu, bu tür kazaların 75 milyonu çok üzdüğünü söyledi.

Milletin 'ben ne kadar istersem o kadar demokrasi olacak' anlayışının bedelini geçmişte birçok kez ödediğini anlatan Müezzinoğlu, "Menderes, Zorlu ve Polatkan'ın milletin seçip milletvekili ve bakan yaptığı kişiler olmasaydı idam edilecek miydi?" diye sordu.

Müezzinoğlu, "Dert, birilerinin yaptığı yolsuzluk değil; dert, suyu bulandırarak, aynı 28 Şubat'ta verdiğim örnek gibi, 'biz suyu bulandıralım, 30 Mart seçimlerini etkileyelim, AK Parti'nin istikrarını bozalım, ekonomik istikrarı bozalım. Sonra da isteyen istediği gibi hortumlama yapsın.' dert bu." şeklinde konuştu.

Bakan Müezzinoğlu, programdaki konuşmasının ardından Kırşehir Valiliği'ne geçti.


CİHAN