Derya hesap soracak

Derya Büyükuncu’nun eşi Zehra Balkan Büyükuncu yaşanan olayları yargıya taşıyacaklarını söyledi

Derya hesap soracak
05 Nisan 2011 Salı 08:53 tarihinde eklendi, 2.899 kez okundu.

 

Milli yüzücünün eşi Zehra Büyükuncu, “Derya’nın maili yıllardır aynıdır. Bunu bilmelerine rağmen iftira atan Yüzme Federasyonu’ndan davacı olacağız” dedi.
 
ADI sürekli skandallara karışan milli yüzücü Derya Büyükuncu’nun eşi ve antrenörü olan Zehra Balkan Büyükuncu yaşanan olayları yargıya taşıyacaklarını söyledi. Son olarak Fransa’da yapılan yüzme yarışlarına katılan milli sporcular için ‘Türk sporcularda doping var’ şeklinde mail attığı iddia edilen Büyükuncu’nun eşinin açıklamaları şöyle: 
 
“YOK Böyle Dans programına katıldığı için Derya ile ilgili iftiralar atıldı. Şimdi de ‘Survivor’da yarışmaya başladığı gün daha ağır bir ithamla karşılaştık. Fakat bu sefer Derya’ya iftira atan herkes cezasını yargı karşısında ödeyecek. Böyle asılsız haberler araştırılması dahi yapılmadan basına bu kadar kolayca, nasıl verilebiliyor? Bu iftirada asıl amaç ‘Çamur at izi kalsın’dır.. 30 yıldır Milli Takım için çalışan bir sporcunun ülkesini ihbar etmesi gibi aşağılık uydurma bir iddia ancak onu lekelemek isteyenler tarafından ortaya atılır.
 
‘DERYA SUÇSUZ BULUNDU’
 
Derya'nın mail adresi yıllardır aynı, herkes bu mail adresini bilir. Haberde yer alan e-mail adresinin bizimle alâkası olmadığı çok açık bir şekilde belli. Zaten IP adresinden kimin yaptığı belli olur. Derya’ya ait olmadığını bilmelerine rağmen iftira atmalarını, Yüzme Federasyonu yetkililerine hiç yakıştıramadım. Bazı idareciler tarafından sürekli iftiralara maruz kalıyoruz ve bu da ülkemiz kurumu için hiç hoş değil.
 
DAHA önce ‘Yok Böyle Dans’ programı sırasında da Derya aleyhinde iftiralar atıldı. Ancak Yüzme Federasyonu Disiplin Kurulu tarafından yapılan soruşturmada, Derya suçsuz bulundu. Derya aleyhine çalışan bazı çevrelerin şimdi yeni bir iftira kampanyası ile karşı karşıyayız.”
 
TYF konuyla ilgili olarak ne demişti?
 
TÜRKİYE Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Bozdoğan, Türk sporcuları doping yaptığı yönünde ihbarda bulunan Büyükuncu için şu açıklamayı yapmıştı:
 
“Fransa Federasyonu’na gönderilen e-postada kullanılan IP numarasının bize gönderilmesini bekliyoruz. Derya’nın kullandığı bütün IP numaraları elimizde. Teknik çalışmalar sonucunda mektubu gönderenin Derya olduğunu tespit edersek savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Bu vatan hainliğidir.”