Destek bulamayan futbolcular, dilencilik yaptı

Muş'u Bölgesel Amatör Ligi’nde temsil edecek Hasköy Yıldız Spor Kulübü, destek bulamayınca Cuma namazından sonra kulüp idareci ve sporcuları yere halı sererek dilendiler.

Destek bulamayan futbolcular, dilencilik yaptı
31 Ocak 2014 Cuma 16:16 tarihinde eklendi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Bölgesel Amatör Ligi’nde Muş’u temsil edecek olan Hasköy Yıldız Spor kulübü destek bulamayınca, Cuma namazı çıkışında cami önünde yere halı sererek dilendiler.

Bölgesel Amatör Lig’de (BAL LİGİ) mücadele eden Hasköy Yıldız Spor, maddi sıkıntı çekince çeşitli kurum ve kuruluşlara müracaat ettiler. Ancak hiçbir yerden destek görmeyen kulüp çareyi avuç açarak dilenmekte buldu.

“İDARECİ VE SPORCULAR AVUÇ AÇARAK DİLENDİ”

Hasköy Merkez Camii'nin önünde Cuma namazı çıkışında tek sıra halinde dizilerek yere çömeler futbolcular, avuç açarak cemaatten yardım istediler. Avuç açarak dilenmeye başlayan futbolcuları cami çıkışında gören vatandaşlar, şaşkınlıklarını gizleyemediler. Yere örtü seren futbolcular örtünün etrafında toplanarak avuç açıp dilenmeye başladılar.

Bölgesel Amatör Ligi(BAL) için Muş’ta düzenlenen müsabakalara katılan 20 takım arasında birinci olan Hasköy Yıldız Spor Kulübü destek için gittiği her kapıdan geri döndüğünü belirten Kulüp Başkanı Nazım Kardeş, her hafta bir Cuma namazı çıkışı için bir cami önünde dilencilik yapacaklarını söyledi.

CAMİ ÖNÜNDEN 375 LİRA TOPLADILAR

Kulüp Başkanı Kardeş, maddi sıkıntı içinde olduklarını, başvurmadıkları yer kalmadığını ancak kimsenin yardım etmediğini belirterek, futbolcuların eksi 25 derece soğukta maça kısa kollu formalarla çıktıklarını, krampon ve diğer ihtiyaçları karşılamak için tek çarelerinin dilenmek olduğunu dile getirdi.

Namaz çıkışında da futbolcularla birlikte dilendiklerini kaydeden Kardeş, 375 lira para topladıklarını, her Cuma namazı çıkışında kulübe destek için dilenmeye devam edeceklerini ifade etti. Futbolcular ise, kendilerine kimsenin yardım etmediğini, dilenmek zorunda bırakıldıklarını söylediler.
 


CİHAN