Dev çukur köylüleri korkuttu

Bartın'ın Ulus İlçesi'ne bağlı Karakışla köyünde oluşan yaklaşık 10 metre derinliğindeki çukur köylüleri korkuttu

Dev çukur köylüleri korkuttu
09 Eylül 2013 Pazartesi 10:48 tarihinde eklendi.
Köy muhtarı İsa Değirmenci, gece saatlerinde çukurun büyük bir gürültünün ardından meydana geldiği iddia etti.
 
Ulus ilçesi'ne bağlı 24 haneli Karakışla köyü'nde önceki gün gece saatlerinde dev bir çukur oluştu. Sabah evlerin bulunduğu alandaki çukuru gören köylüler şaşkın bakışlarla çukuru incelediler. Köylüler çukurun içine hortum sokarak kaç metre derinlikte olduğunu ölçtüler. Köylüler on metre derinliğinde ve yaklaşık 4 metre genişliğindeki çukurun çevresini tahtalarla kapatarak önlem aldılar.
 
Gece saatlerinde büyük bir gürültüyle çukurun meydana geldiğini iddia eden Karakışla Köyü Muhtarı İsa Değirmenci, "Burada gece saatlerinde büyük bir gürültüyle çukur oluştu. 10 metre derinliğinde büyük bir çukur meydana geldi. Sonra sabah geldik ve çukurun etrafına yanaşılmaması için tedbir aldık. Durumu yetkililere bildirdik. Buranın nasıl oluştuğu konusunda da bir bilgimiz yok. Köyümüzde yaşayan 80 yaşındaki insanlar bile böyle bir olayla ilk defa karşılaştıklarını söylediler. Bizde şaşırdık. Yetkililerden tedbir alınmasını bekliyoruz" dedi.
 
Çukurun oluşmasının ardından hayvanlarını otlatmaya çıkarmaya korktuklarını söyleyen 65 yaşındaki Lütfi Acar ise, "Ben 65 yaşındayım böyle bir şey görmedim. Burayı gördük, çok korktuk. Hayvanlarımızı dışarıya çıkarmaya korkuyoruz. İnsan düşmüş mü diye sürekli buraya gelip bakıyoruz. Buraya yetkililerin gelip bakması gerekir. Bunun içindeki toprakta ortalıkta yok. Biz böyle bir şey görmedik" diye konuştu.
 
76 yaşındaki Naciye Değirmenci ise "Ben bu yaşıma geldim böyle bir şey görmedim. Burası gece çökmüş. Buranın derinliği çok fazla. Buraya çocuklar düşer diye korkuyoruz" diye konuştu.

DHA