Dev güllaçla Guinness Rekorlar Kitabı

Eskişehir'deki NeoPlus Outlet Alışveriş Merkezi, Tepebaşı Belediyesi'nin desteklediği 'Dev Güllaç Dünya Rekor' denemesinde yapılan 350 kiloluk güllaç ile Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye hazırlanıyor.

Dev güllaçla Guinness Rekorlar Kitabı
06 Ağustos 2013 Salı 19:10 tarihinde eklendi.
Jürinin aldığı notlar Guinness Rekorlar Kitabı yetkililerine gönderilecek. Onaylanmas halinde denemenin, Rekorlar Kitabı'na gireceği belirtildi.
 
NeoPlus Outlet ve Yaşam Merkezi, Eskişehir Tepebaşı Belediyesi işbirliği ile Ramazan ayının vazgeçilmezi Güllaç ile 'Dev Güllaç Dünya Rekor' denemesi gerçekleştirdi. NeoPlus açık otopark alanında gerçekleştirilen rekor denemesi için 370 x 236 santim ebatlarında özel güllaç tepsisi hazırlandı. 4 usta tarafından yapımı yaklaşık 5 saat süren rekor denemesinde; 30 kilo güllaç yufkası, 45 kilo şeker, 22 kilo ceviz, 250 litre süt, süslemesi için 3 kilo kiraz şekerleme kullanıldı.
 
350 kiloluk güllacı yapan ustalardan Ali Eskieren, "Dünyanın en büyük güllacını yapıyoruz. Yaptığımız güllaç 3 bin 500 kişiye yetebilir. Daha önce 100 kiloluk yapılmıştı. Bu güllaçla dünya rekorunu kırıyoruz" dedi.
 
Rekor denemesi için 7'nci Noter Baş Katibi Emine Arslan, inşaat mühendisi Yasin Adalısoy ve avukat Özgen Cem Aşkum'dan oluşan jüri heyeti güllacın tüm yapım aşamalarını yakından takip ederek, rakamlar hakkında not aldı. Jürinin aldığı notlar Guinness Rekorlar Kitabı yetkililerine gönderilecek. Eskişehir'de yapılan bu güllacın onaylanmasıyla Rekorlar Kitabı'na gireceği belirtildi.
 
Rekor için hazırlanan dev güllacın Eskişehir Tepebaşı Belediyesi tarafından NeoPlus açık otoparkında verilen iftar yemeğinde vatandaşlara ikram edileceği bildirildi.

DHA