Dev hortum kamerada

Olumsuz hava koşullarının etkili olduğu ABD’nin Mississippi eyaletinde dev bir hortum en az 3 kişinin yaralanmasına ve büyük çapta maddi hasara yol açtı.

Dev hortum kamerada
11 Şubat 2013 Pazartesi 08:41 tarihinde eklendi, 1.374 kez okundu.

Eyaletin güneyindeki yerleşim birimlerinin içinden geçen hortum ve yol açtığı panik amatör kameralara yansıdı. Ülkenin doğusuna doğru ilerleyen fırtına sebebiyle güney Mississippi ve güneybatı Alabama’da alarm seviyesi üst seviyeye çıktı. Mississippi Acil Durum Yönetimi Ajansı direktörü Robert Latham, “Şu anda bizim için en önemli şey herkesin güvenliğini garantiye almak” açıklamasını yaptı. 

 
Hortumun özellikle Hattiesburg kentinde ağır hasara yol açtığını belirten Latham, “Umarım temizlediğimiz enkazın altında can kayıplarıyla karşılaşmayız” ifadelerini kullandı. Güney Mississippi Üniversitesi’nin bazı binalarının zarar gördüğü, ancak kampüste ölen ve yaralananın olmadığı belirtildi. 
 
ABD’nin kuzeydoğusu ise kar fırtınası ile mücadele ediyor. Bölgedeki 9 eyalette 350 binden fazla kişi, elektrik hatlarındaki arızalar sebebiyle karanlıkta kaldı. Fırtına nedeniyle en az 9 kişi hayatını kaybetti.

CİHAN