Dev maç Çakır'a verilir mi?

Cüneyt Çakır’ın, Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde bazı otoriteler tarafından “Erken final” olarak yorumlanan Manchester United-Real Madrid arasındaki tarihi mücadelede düdük çalması bekleniyor.

Dev maç Çakıra verilir mi?
28 Şubat 2013 Perşembe 12:35 tarihinde eklendi.

 

Elit hakemler kategorisinde yer alan ve her geçen gün çıtayı daha da yükseğe koyan Çakır; şimdiden Avrupa’daki en iyi 3 hakemden biri olarak gösteriliyor. UEFA’nın, mücadelenin zorluk derecesini de düşünerek, İspanya’daki ilk maçta 1-1 berabere kalan iki ekibin kritik düellosuna başarılı hakemimizi atamayı düşündüğü bildirildi. Çakır’ın diğer adaylar arasında öne çıktığı, sürpriz olmazsa 5 Mart’ta Old Trafford’da oynanacak müthiş kapışmada düdük çalarak Türkiye’ye bir gurur daha yaşatacağı kaydedildi.
 
MHK’DAN AVRUPA AYARI
 
Bu sezon üç büyüklerin sadece 1’er maçını yöneten Cüneyt Çakır, 3 Mart Pazar günü İnönü’de oynanacak Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinde görevlendirilmedi. Ünlü hakem, iki takım için de kümede kalma yolunda büyük önem taşıyan cumartesi günkü Akhisar-Elazığspor karşılaşmasına atandı. MHK’nın, 5 Mart’ta Şampiyonlar Ligi’nde kritik bir görev alması beklenen Çakır için bu yolu tercih ettiği öğrenildi.
 
FİNALE KADAR YOLU VAR
 
37 yaşındaki Cüneyt Çakır, 2006 yılından itibaren FIFA kokartı takmaya başladı. 2011-12 sezonunda Barcelona-Chelsea (2-2) arasında oynanan maçta düdük çalarak, Şampiyonlar Ligi’nde ilk kez bir yarı final mücadelesinde görev almıştı. Çakır’ın bu karşılaşmada Terry’e kırmızı kart göstermesi uzun süre konuşulmuştu. Çakır’ın, bu sezon da yarı final maçı yönetmesine kesin gözüyle bakılıyor. Türk hakemliğinin tartışmasız en büyük ismi olmayı başaran Çakır’ın, göstereceği performansa göre finale kadar yürüyebileceği düşünülüyor.
 
(HABERTÜRK)