Dev otobüs şirketi satıldı

Türkiye'nin ilk otobüs şirketi olan ve 1926 yılından bu yana faaliyet gösteren Kamil Koç Otobüsleri A.Ş.'nin yüzde 100 hissesinin Türkiye'nin önde gelen yatırım şirketlerinden Actera Group'a satışında anlaşma sağlandığı açıklandı.

Dev otobüs şirketi satıldı
06 Haziran 2013 Perşembe 19:06 tarihinde eklendi, 2.510 kez okundu.
 
Anlaşma haberi Kamil Koç Otobüsleri A.Ş.'nin yazılı açıklaması ile kamuoyuna duyuruldu. 
 
Türkiye'nin ilk karayolu yolcu taşıma şirketi Kamil Koç Otobüslerinin yüzde 100 hissesinin Actera Grubu tarafından satın alma anlaşmasının 4 Haziran'da imzalandığı belirtildi. 
 
Kamil Koç'ın açıklamasında satın almayı gerçekleştiren Actera Grubu'ndan konuyla ilgili görüşüne de yer verildi. Açıklamada, şöyle denildi:
 
"Actera Grubu'nun hissedarlığında Kamil Koç, güçlü hizmet kalitesine odaklanarak, büyümesini daha da hızlandıracaktır. Bu hisse devri sonrasında Kamil Koç hem otobüs yolcu taşımacılığı hem de yan iş alanlarında büyüme fırsatlarını değerlendirecek, uluslararası en iyi uygulamaları hayata geçirecek ve pazarın gelişiminde daha da aktif rol oynayacaktır."
 
Kamil Koç tarafından 1926 yılında kurulan Kamil Koç Otobüsleri A.Ş. halen 37 il, 186 ilçe ve 515 satış noktası ve 4 bini aşkın çalışanı ile Türkiye'nin en büyük karayolu yolcu taşıma şirketilerinden biri olarak faaliyet gösteriyor. Her yıl yolcu sayısı ortalama yüzde 20 oranında büyüdüğü ve 2013 yılını 15 milyon yolcu taşıyarak tamamlamayı hedefleyen Kamil Koç'un, bu yıl 700 araçlık filo büyüklüğüne ulaşmayı planladığı açıklandı.
 
ACERTA GRUP
 
Kamil Koç'u satın alan Actera Grubu ise 3 milyar TL'lik öz sermayesi ile Türkiye'nin en büyük yatırım gruplarından biri konumunda bulunuyor. Hissedar olduğu şirketlerde 25 binin üzerinde kişiye istihdam sağladığı bildirilen Actera Grubu'nun yatırımları arasında Türkiye'nin en büyük sinema zinciri Cinemaximum; oyuncak ve bebek ürünleri alanındaki en büyük perakende zinciri Joker; Süper FM, Metro FM, Joy FM gibi kanalları ile Türkiye'nin en büyük özel radyo platformu Spectrum Radyo Grubu; Türkiye'nin en büyük ev dışı gıda satış ve dağıtımını yapan şirketi G2M; havalimanlarında yer hizmetleri ve kargo hizmeti veren Türkiye'nin en büyük bağımsız şirketi Çelebi, Avrupa otomotiv sektörünün ikinci en büyük sızdırmazlık profil sistemleri üreticisi Standard Profil bulunuyor.

DHA