Dev Sağlık İş'ten kıdem tazminatı tepkisi

Dev Sağlık İş Sendikası Samsun Şubesi, kıdem tazminatı fonunun kurulması ve iş hayatına yönelik gerçekleştirilmesi planlanan düzenlemelere gerçekleştirdiği eylem ile tepki gösterdi.

Dev Sağlık İşten kıdem tazminatı tepkisi
27 Ekim 2013 Pazar 19:12 tarihinde eklendi.

Dev Sağlık İş Sendikası Samsun Şubesi, kıdem tazminatı fonunun kurulmasını ve iş hayatına yönelik gerçekleştirilmesi planlanan düzenlemelere İstiklal caddesi üzeri Süleymaniye geçidinde gerçekleştirdiği eylem ile tepki gösterdi.

Sendika üyeleri adına açıklamada bulunan Dev Sağlık İş Sendikası Samsun Şube Sözcüsü Bahri Kılınç, "Hükümetin ajandasında yıl sonuna kadar bizleri yakından ilgilendirecek yeni bir paketin meclisten geçirilmesi yer alıyor.

Bu pakette kazanılmış en temel haklarımıza saldırı, güvencesiz çalışmayı yerleşik hale getirmek yer alıyor. Gündemde alt işveren ilişkisini yeniden düzenleyecekleri bir yasa ile taşeron çalışmayı yerleşik hale getirilip yaygınlaştırmak, kıdem tazminatımızı fona devretme bahanesiyle ortadan kaldırarak bizleri güvencesizliğe mahkum etmek, özel istihdam büroları aracılığıyla modern köle pazarları kurmak gibi üç önemli madde var.

Tüm bu başlıklar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanan Ulusal İstihdam Stratejisi Belgesi’nde de yer alan konulardır. Bizler çok iyi biliyoruz ki; Ulusal İstihdam Stratejisi özünde ucuz işgücü yaratma stratejisidir." dedi.

Kıdem tazminatının fona devredilmesini hak gasbı olarak nitelendiren Dev Sağlık İş Sendikası Samsun Şube Sözcüsü Bahri Kılınç "Alt işveren ilişkilerine dair gündeme getirilen düzenlemeler, taşeron çalıştırmayı genelleştirerek ülkeyi taşeron cumhuriyetine çevirmeyi hedeflemektedir.

Özel istihdam büroları, işçiler için iş bulmayı değil, patronlar için köle bulmayı kolaylaştırmak için kurulan çağdaş insan ticareti pazarlarıdır. Güvencesiz çalıştırma koşullarını derinleştirecek, işçilerin en temel haklarını gasp etmeye yönelik bu tür girişimler biz işçilerin kırmızı çizgileridir.

Müjde haberlerine kanmıyoruz! Bu saldırı dalgası karşısında kırmızı çizgilerimizi korumak için her türlü direniş meşrudur. Biz işçilerin artık yalanlara, vaatlere, müjdelere inancı kalmamıştır." diye konuştu.

Eylemci grup basın açıklamasının ardından sessiz bir şekilde dağıldı.


CİHAN