Dev Sağlık İş'ten protesto

Dev Sağlık İş Sendikası Samsun İl Temsilciliği, taşeron sistemini, hazırladıkları tişörtleri giyerek protesto etti.

Dev Sağlık İşten protesto
07 Kasım 2013 Perşembe 18:41 tarihinde eklendi.


Dev Sağlık İş Sendikası Samsun İl Temsilciliği üyeleri, taşeron sisteme tepki olarak hazırladıkları tişörtleri sendika binasında düzenledikleri basın toplantısında giydi.

Sendika Sözcüsü Bahri Kılınç, yaptığı açıklamada, "Bizler yıllardır emeğimizin ihale masasında kölece alınıp satılmasına ve insan onuruna aykırı olan taşeron çalıştırmaya karşı mücadele veriyoruz. Biz taşeron sağlık işçileri hastanelerde hasta taşıyor, hasta bakıyor, hasta altı alıyor, hastalara hastalığına göre yemek hizmeti veriyor, doktor sekreterliği, hemşire, laborant, teknik işler yani kısacası sağlıkla ilgili her şeyi yapıyoruz. Devlet, birinci elden yürütülmesi gereken sağlık hizmetlerini ihalelerle alt işverenlere devretmektedir." dedi.

Taşeron çalıştırmanın hileli olduğunun mahkeme kararları ile belgelendiğini öne süren Dev Sağlık İş Sendikası Sözcüsü Bahri Kılınç, "Türkiye genelinde yürütülen mücadelelerde, gerek sağlıkta gerek enerjide ve gerekse madenlerde taşeron çalıştırmanın muvazaalı olduğu devletin Çalışma Bakanlığı müfettiş raporlarıyla ve üstelik birçok yargı kararlarıyla da taşeron çalıştırmanın hileli olduğu tespit edilmiştir.

Ama yasalar uygulanmıyor. Kıdem tazminatlarımız başta olmak üzere bedellerle kazanmış olduğumuz haklarımızı gasp ettirmemek için meydanlarda, mücadele alanlarında olacağımız bilinmelidir. Biz çok iyi biliyoruz. Haksızlık karşısında susan da şeytandır, hak yiyen de." diye konuştu.


CİHAN