Dev şirketlere internet şoku

HP ve RIm başta olmak üzere 5 teknoloji ve internet devi servet dökseler bile kendi alan adlarını alamıyor.

Dev şirketlere internet şoku
26 Ocak 2012 Perşembe 16:08 tarihinde eklendi.

 

HP ve RIm başta olmak üzere 5 teknoloji ve internet devi servet dökseler bile kendi alan adlarını alamıyor.
 
Firmaların kendi alan adı uzantısına sahip olmasını sağlayan yenİ uygulama hayata geçti. İlk aşamalarda ortalık sakin görünüyor ama beklentiler Nisan ayına kadar 1000 kadar farklı özel alan adı uzantısının onaylanmış olacağı yönünde. Ama her firma istediği alan adını alamayabilir.
 
Çünkü ICANN bu uygulamada bazı sınırlamalara sahip. Bakın hangi dev firmalar neden istediklerini alan adlarını alamayacaklar.
 
İŞTE O ŞİRKETLER
 
HP - Kurallara göre yeni alan adı uzantıları 3 karakterden kısa olamıyor. Bu durumda .hp uzantısı da mümkün olmayacak.
 
RIM - Yeni alan adı uzantıları kurallarında herhangi bir ülkenin başkentinin, herhangi bir dildeki karşılığının kaydedilemeyeceğini duyurdu. RIM ise Slovak dilinde İtalya'nın başkenti Roma'ya karşılık geliyor. Bu yüzden BlackBerry'nin sahibi .rim alan adı uzantısına sahip olamayacak.
 
Tata - Hindistanlı 83 milyar dolar değerindeki bu şirket .tata alan adı uzantısının sahibi olamayacak. Çünkü Tata, Fas'taki bir bölgenin adı. Her ne kadar nüfusu sadece 15 bin kişi olsa da, ICANN kuralları bölge isimlerine de izin vermiyor.
 
ARM - .arm alan adı Ermenistan'ın ülke kısaltması ARM ile aynı olduğu için bu milyon dolarlık şirket de kendi alan adı uzantısına sahip olamayacak.
 
888 - Dünyanın en büyük yasal online bahis ve kumar sitelerinden biri olan 888 ne kadar isterse istersin, ICANN'in "noktadan sonra rakam kullanılamaz" kuralı nedeniyle .888 uzantısına sahip olamayacak.