Dev yolcu gemisinde can pazarı

İtalya açıklarında 4200 yolcusu bulunan bir gemi karaya oturdu. Gemideki 9 Türk yolcudan 6'sı kurtarıldı. İlk gelen bilgilere göre kazada 8 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.

Dev yolcu gemisinde can pazarı
14 Ocak 2012 Cumartesi 09:09 tarihinde eklendi, 1.513 kez okundu.

İtalya'nın batısında seyir halindeyken, karaya oturan ve içinde Türk yolcuların da bulunduğu "Costa Concordia" gemisinin yaptığı kazada ölü sayısı 8'e yükseldi.

   
 "Costa Concordia" isimli yolcu gemisinin yaptığı kazada, 8 kişi öldü, çok sayıda kişi de yaralandı. Gemideki 4200 kişinin kurtarma botlarıyla tahliye edildiği ifade edildi.
   
 AA muhabirinin Türkiye'nin Roma Büyükelçiliği yetkililerinden edindiği bilgiye göre, gemide 9 Türk yolcu bulunuyordu.
     
Civitavecchia kentinden akşam saatlerinde yola çıkan yolcu gemisi, İtalya'nın kuzey batısındaki Savona kentine doğru yol almaktayken yerel saatle 21.45'te karaya oturmuştu. Gemi, daha sonra su alarak 20 derece kadar yana yattı.

3 TÜRK VATANDAŞINA ULAŞILDI

İtalya'da dün gece meydana gelen yolcu gemisi kazası sonrasında kendilerinden haber alınamayan 3 Türk vatandaşına da ulaşıldı.
    
Gemideki 9 Türk'ten haber alınamayan 3'üne de ulaşıldı. Bu kişilerin Egemen Filiz ile annesi ve babası olduğu öğrenildi.
    
8 kişinin öldüğü, bazıları ağır 30 kadar kişinin yaralandığı ve bazı yolcuların da kayıp olduğu kazadan sonra su alan ve yan yatan gemideki 4 bin 231 yolcu tahliye ediliyor.