Deve güreşi sezonu başladı

Ege ve Marmara yöresinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen deve güreşleri sezonunun ilk güreşi, Ezine ilçesinin Üvecik köyünde yapıldı.

Deve güreşi sezonu başladı
25 Kasım 2012 Pazar 14:57 tarihinde eklendi, 2.193 kez okundu.

 

Köyde özel olarak oluşturulan sahada düzenlenen güreşlere, Ege ve Marmara bölgelerindeki il ve ilçelerden getirilen yaklaşık 100 deve katıldı. Havanın da güzel olması dolayısıyla binlerce kişi piknik yapıp, güreşleri izledi. 
     
Güreş ağası iş adamı Mevlüt Oruçoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, deve güreşlerine Ezine'nin Geyikli beldesinde asker olduğu dönemde merak sardığını, 2000 yılında itibaren de Geyikli, Ezine ve Ayvacık yörelerindeki güreşlere gönülden destek olduğunu söyledi. 
   
Deve güreşlerinin Ege kültürü olduğuna işaret eden Oruçoğlu, ''Bu bölgelerde ticaret yapıyoruz. İnsanlara jest olması açısından yıllardır güreşlerin içinde ve organizasyonlarında yer aldım. 10 yılın sonunda artık deve güreşleri için jübile yapmak istedim. Son güreşimizi de yatırım yaptığımız Üvecik köyünde gerçekleştirmek istedik. Organizasyonu halkımıza ücretsiz olarak izletiyoruz. Şansımıza hava da güzel. İnsanlar geldiler, izliyorlar. Tüm pehlivan deve sahipleri bizi kırmadı, buraya geldi'' şeklinde konuştu. 
     
Oruçoğlu, insanlar televizyonlarda deve güreşini gördüğü zaman, hayvanların birbirlerine zarar verdiği şeklinde algıladığını ifade ederek, ''Bu bir köpek ya da horoz dövüşü müsabakası değil. Hayvanlar kesinlikle birbirlerine zarar vermiyor'' dedi. 
     
Bu arada, yörede yatırım yaptığı öğrenilen İstanbullu bir iş adamanın güreşleri izlemeye kiraladığı helikopterle gelmesi dikkat çekti.