Devirden önce içki operasyonu

DiaSA’da Yıldız Holding’e devirden önce stoklardaki içkilerin bitmesi için indirimli satış yapılıyor.

Devirden önce içki operasyonu
07 Mayıs 2013 Salı 11:09 tarihinde eklendi.

 

Türkiye genelindeki 1.200 DiaSA’da Yıldız Holding’e devirden önce stoklardaki içkilerin bitmesi için indirimli satış yapılıyor. Fiyatlar 1-15 lira arasında düştü.
 
Yıldız Holding, Sabancı Holding ile İspanyol Dia’nın ortak olduğu indirim market zinciri DiaSA’yı geçtiğimiz günlerde 320 milyon liraya satın aldı. Devir işleminin gerekli izinlerin alınmasını müteakip gerçekleşebileceğini açıklayan Yıldız Holding, DiaSa’nın operasyonlarının mevcut haliyle devam etmesinin planlandığını da vurgulandı. Şok’u aldığında içki satışını bitiren Yıldız Holding’in patronu Murat Ülker, DiaSA’da da farklı bir yol izlemeyeceklerini açıkladı.
 
Bunun üzerine Türkiye genelindeki 1.200 DiaSA’da devir işlemleri bitmeden raftaki ve stoklardaki alkollü içkileri bitirme operasyonu başladı. İçki stoklarını çabuk tükenmesi için fiyatlarda da 1-15 lira arasında indirim de yapıldı. Örneğin 34 liradan satılan şarabın fiyatı 22.90 liraya, 17.25 lira olan şarabın fiyatı 14.90 liraya, 68.90 liradan satılan rakının fiyatı 66.50 liraya, 56.90 lira olan votkanın fiyatı ise 54.90 liraya düşürüldü.
 
Görüşmeler sürerken alım da kesildi YILDIZ Holding, Şok Marketler Zinciri’ni 600 milyon liraya aldığında da alkolü satışını bırakmıştı.
 
Yıldız Holding’in patronu Murat Ülker, DiaSA ile ilgili durumu geçen hafta şu sözleriyle netleştirdi: “DiaSa’nın İspanyol yöneticisi bizim genel tavrımızı sanırım biliyordu. Ya da soruşturup öğrendi. İmza aşamasına yaklaştığımızı gördüğü andan itibaren alkollü içki alımını kesmiş. Herhalde bu tavrı stok eritme çabasından kaynaklandı. Devir bir kaç ay süreceğine göre biz devralana kadar tüm mağazalardaki stoklar tükenir diye düşünüyorum. Yani buradan bir zarar söz konusu olmaz. Bizim tavrımız belli... Sağlığa zararlı ürünleri pazarlamak istemiyoruz.”
 
Kaynak: Necla Dalan/ Vatan