Devler'e 2. yenilgi şoku!

Litvanya’da devam eden FIBA 2011 Avrupa Şampiyonası’nda A Milli Takımımız, yer aldığı A Grubu’ndaki dördüncü maçında Polonya'ya 84-83'lük skorla yenilerek 2. mağlubiyetini aldı.

Devlere 2. yenilgi şoku!
04 Eylül 2011 Pazar 17:53 tarihinde eklendi, 2.015 kez okundu.

Litvanya'da yapılan 2011 Avrupa Basketbol Şampiyonası Finalleri'nde ilk tur A Grubu'nda yer alan Türkiye'nin, Polonya'ya 84-83 yenildiği maçın Rus hakemi Sergey Mikhaylov, çaldığı düdüklerle karşılaşmanın sonucuna etki etti. 
    
Özellikle maçın üçüncü periyodunun sonunda önce Oğuz Savaş'a sportmenlik dışı, ardından da başantrenör Orhun Ene'ye teknik faul çalan Rus hakem Mikhaylov'ün kararlarının ardından Polonya farkı kapatarak, öne geçti. 
    
Rus hakemin düdükleriyle 3. periyodun son 2 saniyesinde 7 sayılık farkı kapatan Polonya, son periyodun başında da iki faulü sayıya çevirerek, 63-62 öne geçti. 
    
Karşılaşmanın sonunda başantrenör Orhun Ene, basın toplantısında, Rus hakem ile Bulgar hakem Miroslav Tomov'un kararlarına tepki gösterdi. 
     
-Türkiye, 14 yıl sonra polonya'ya yenildi- 
     
Türkiye, bu yenilgiyle 14 yıl sonra rakibine mağlup oldu. 
    
Rakibine en son 1997 yılında 30. Avrupa Şampiyonası'nda 89-87'lik skorla yenilen milliler, bu maçtan sonra Polonya ile yaptığı 5 özel, 1 resmi olmak üzere toplam 6 maçtan galip ayrılmıştı.
   

 

Ene: Maça ağırlımızı koyamadık
 

Litvanya'da yapılan 2011 Avrupa Basketbol Şampiyonası Finalleri'nde ilk tur A Grubu'nda Polonya'ya 84-83 yenilen A Milli Takım'ın başantrenörü Orhun Ene, oynadıkları basketbolun düş kırıklığı yarattığını söyledi. 
    
Ene, maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında, karşılaşmanın Polonya için de "ölüm-kalım" maçı olduğuna dikkati çekerek, "Bu maçı böyle oynamak büyük düş kırıklığı oldu. Onlardan çok daha iyi takımız, çok daha iyi oyuncularımız var, ancak hiçbir periyotta savunmada ve hücumda iyi oynayarak, maça ağırlığımızı koyamadık. Böyle bir maçı kaybettiğimiz için çok üzgünüz" dedi. 
    
Polonya'dan 84 sayı yediklerini belirten Orhun Ene, "Bizim ne olursa olsun, 65 sayı civarında tutmamız gereken bir rakipti. Maçın sonu kafa kafaya gelince maç topunu iyi kullanarak, kazandılar" diye konuştu. 
     
-"Yarın elimizde bir şans var"- 
     
Orhun Ene, Polonya yenilgisini unutup, yarınki İspanya maçına konsantre olmaları gerektiğini vurguladı. 
    
"Yarın bu yenilgiyi telafi etmek için İspanya maçı var" diyen Ene, şöyle devam etti: 
    
"Yarınki maç, ne olursa olsun kazanmamız gereken bir maç. Bugün bizler için çok önemli olan bir maçta böyle oynayarak yenilmek, prestij kaybına neden oldu. Şimdi elimizde bir şans var, ama bugünü çok düşünürsek, yarın elimizde o şansı da kaybedebiliriz." 
    
Oyuncularıyla toplantı yapıp, konuşacağını belirten Ene, "Sporda her türlü sonuç var. Yarın İspanya'yı yenebiliriz. Önemli olan buradan ne kadar temiz kafalarla, bu maçın olumsuz etkilerini üzerimizden atarak, İspanya maçına çıkmamız" ifadesini kullandı. 
     
-"Neyi çaldığı belli olmayan iki hakem vardı"- 
     
Orhun Ene, karşılaşmanın Rus hakemi Sergey Mikhaylov ve Bulgar hakemi Miroslav Tomov'un yönetimine de tepki gösterdi. 
    
Ene, şunları söyledi: 
    
"Bu mağlubiyette hakemler ne kadar etki etse de hakemin arkasına sığınmam, ancak hayatımda böyle bir şey görmedim. Maçı yöneten iki hakemin düdükleri Avrupa ve bizim ligimizdeki düdüklere benzer değil. Böyle sportmenlik dışı faullerden 8 sayı üst üste görmedim. Her şey bizim adımıza kötüydü, ama sahada neyi çaldığı neyi çalmadığı belli olmayan iki hakem vardı."