Devlerin hızlı tren yarışı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının İzmir için gerçekleştireceği 35 proje arasında yer alan İzmir-Ankara Yüksek Hızlı Tren (YHT) Projesi'nde dev firmalar yarışıyor.

Devlerin hızlı tren yarışı
04 Ocak 2012 Çarşamba 11:52 tarihinde eklendi, 1.547 kez okundu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının İzmir için gerçekleştireceği 35 proje arasında yer alan İzmir-Ankara Yüksek Hızlı Tren (YHT) Projesi'nde dev firmalar yarışıyor. Projenin ilk etabı olan 169 kilometrelik Ankara-Afyonkarahisar kesimi için teklif veren 26 firma arasında, Alsim Alarko, Tekfen, Nurol, Doğuş, Kolin, Limak, Koçoğlu, Gülermak, Kalyon gibi dev firmalar da yer alıyor.
    
Projede, Çin'den Sinohydro Co, İspanya'dan Assignia Infraestructuras ile Constructora, İtalya'dan Astaldi, Grandi Lavori Fironcosit ve Toto SPA Costruzioni Generali, Avusturya'dan PORR Bau ile Rusya'dan Moskovskiy Metrostroy gibi yabancı şirketler de yarışacak.
    
Yıllardır konuşulan, etüt ve uygulama projeleri yapılan Ankara-İzmir YHT projesinde ilk adım atılmış, projenin ilk etabı olan 169 kilometrelik Ankara-Afyonkarahisar kesiminin yapım işi için düzenlenen ihaleye 26 firma teklif vermişti.
    
Ankara-İzmir arasını 3,5 saate indirecek YHT projesinin 2015 yılında hizmet vermesi planlanıyor, yaklaşık 4 bin kişinin istihdam edilmesi bekleniyor.
    
Hizmete girmesiyle seyahat süresindeki kısalmanın sadece İzmir-Ankara YHT hattının taşıt işletme, zaman ve akaryakıt tasarrufundan yıllık 700 milyon lira katkı sağlaması öngörülüyor.