"Devlet askerine tuzak kuruyor"

Ergenekon davasında İnternet Andıcı dosyası tutuklu sanıklarından Albay Levent Göktaş, "Devletin askerine tuzak kuracağını sanmıyorduk ama devlet askerine tuzak kuruyor." dedi.

Devlet askerine tuzak kuruyor
16 Mayıs 2013 Perşembe 22:41 tarihinde eklendi, 1.943 kez okundu.


İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davası duruşmasında İnternet Andıcı dava dosyasından tutuklu yargılanan Albay Ziya İlker Göktaş, esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmasını yaptı.

Sanık Göktaş, Genelkurmay Başkanlığı Bilgi Destek Dairesi bünyesinde kurulan internet siteleriyle hükümet aleyhine kara propaganda yapıldığının öne sürüldüğü ihbar mektuplarının savcılıktan önce gazetelere gönderildiğini anlattı.

Göktaş, ikinci ihbar mektubunun üzerinde "İkinci ihbar medyaya gitmiş" şeklinde not bulunduğunu hatırlatarak "Biz bunların hepsine yanıt vermek zorundayız. Bunların ayıklanması gerekir" dedi. İnternet sitelerini sivil memurların işlettiğini hatırlatan Göktaş, "Bu memurların maaaşlarını örgüt mü veriyor? Hayır devlet veriyor" diye konuştu.

İrticayla Mücadele Eylem Planı belgesinde internet sitelerinin açılması ifadesinin olduğunu hatırlatan Göktaş, "Proje isimli belge, İrticayla Mücadele Eylem Planı'nı hazırlamak için oluşturulduğu söyleniyor. Proje belgesinin oluşturulma tarihi 2 Mart 2003'tür. Ama internet siteleri bu tarihten önce de vardı" açıklamasını yaptı.

Türk halkının gözünde ordunun itibarsızlaştırıldığını iddia eden Göktaş, "Ancak bu durum nedense savcının hiç dikkatini çekmemiş ve araştırılmamıştır." ifadelerini kullandı. Göktaş, "İnternet Andıcı'nı örgüt belgesi gibi görmek Genelkurmay Başkanlığı'nı terör örgütü gibi görmektir.

Esas hakkındaki mütalaada TSK'yı örgütle irtibatlandırmak için zorlama bir gayret vardır. Bu da salondaki sanıklardan anlaşılmaktadır. 50 yıl Genelkurmay'ın içinde olan Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök tanık olarak dinlenirken böyle bir örgütün varlığını hiç duymadığını söyledi. Ama savcı mütalaada örgütü tespit etmiş. Genelkurmay Başkanlığı'na her türlü bilgi akar." dedi.

Göktaş ifadesinin sonunda "Genelkurmay Başkanlığı bünyesinde yayınlanan internet sitelerinin de diğer tüm internet siteleri gibi arşivlendiği www.archive.com adlı internet sitesinden savcılığın haberi yoktu. Onlara biz söyledik. Devletin askerine tuzak kuracağını sanmıyorduk ama devlet askerine tuzak kuruyor." şeklinde konuştu.

Tutuklu sanık İbrahim Özcan da hakkındaki suçlamaları reddederek beraatine karar verilmesini talep etti.

Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, önceki celsede bugün savunmasının alınmasına karar verilen tutuklu sanık Hasan Atilla Uğur'un, kalp rahatsızlığı nedeniyle Mehmet Akif Ersoy Hastanesine sevk edildiğine ilişkin mazeret dilekçesinin mahkemeye ulaştığını söyledi.

Başkan Özese, tutuksuz sanık eski Genelkurmay Adli Müşaviri emekli Tümgeneral Muhittin Erdal Şenel'in avukatı tarafından Şenel'e ait 65 sayfalık savunmanın mahkemeye gönderildiğini açıkladı.

Duruşma yarına (17 Mayıs 2013) ertelendi. Yarın görülecek duruşmada daha önceden alınan mahkeme kararı gereği tutuklu sanıklardan CHP milletvekili Mehmet Haberal, eski İnönü Üniversitesi rektörü Prof.Dr.Fatih Hilmioğlu ve Prof.Dr. Yalçın Küçük'ün savunmalarını yapması bekleniyor.


CİHAN