"Devlet, asla ortak kabul etmez"

Hak-iş Genel Başkanı Mahmut Arslan, "Demokrasilerde temel bir kural vardır. Devletin asla ortağı olamaz. Devlet, asla ortak kabul etmez" dedi.

Devlet, asla ortak kabul etmez
27 Şubat 2014 Perşembe 18:36 tarihinde eklendi.
 
Hak- İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, geçtiğimiz günlerde Hizmet-İş Sendikası'na üye olan Kahramanmaraş Belediyesi'nde alt işverenlerinde çalışan yaklaşık 2 bin 200 işçiyle Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda bir araya geldi. İşçilerin sorunlarını dinleyen Mahmut Arslan, toplantı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
Hak- İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, son günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarının Türkiye'ye kan kaybettirdiğini söyledi. Türkiye'nin son 10 yılda önemli mesafe aldığı görüşünü savunan Arslan, "Türkiye'nin bu hızını kesmeye yönelik, bölgedeki yeni bir rol üstlenmesine yönelik gücünü ve takatini engellemeye yönelik tüm yapılar, Türkiye'ye büyük bir kötülük yapmaktadır" dedi.
 
Hak-İş olarak Türkiye'nin rotasından sapmaması için gereken katkı ve desteği vermeye hazır olduklarını ifade eden Arslan, şunları söyledi:
 
"Demokrasilerde temel bir kural vardır. Devletin asla ortağı olamaz. Devlet, asla ortak kabul etmez. Dolayısıyla biz, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yurttaşları olarak farklı görüş, inanç ve yapılarımız olabilir ama devletimiz tek. O zaman hep beraber, hepimiz Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin birliğini, bütünlüğünü, gücünü zayıflatacak hiçbir atılımın, yapının içinde olmamalıyız.

O nedenle Türkiye'de son günlerde tartışılan bu konu gerçekten Türkiye'ye büyük bir kan kaybettiriyor, enerjimizi kaybettiriyor, ciddi şekilde Türkiye içerisinde ve uluslar arası çevrelerin bir kısım operasyonlarına fırsat veriyor. Bence bu yaklaşımda olanların buradan ders çıkarması gerekiyor. Türkiye hepimizin, bu devlet ortak kabul etmez, şerh kabul etmez. Türkiye, bu badirelerden de inşallah çıkacaktır. İnanıyorum ben milletin duası, iradesiyle bu sorunlar aşılacaktır."
 
Arslan, milletin demokratik yollarla getirdikleri iktidarı, getirdiği belediye başkanını demokratik yollarla da gönderebileceğini sözlerine ekledi.

DHA