"Devlet Bahçeli binlerce gencin babasıdır"

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül Silivri Uğur Mumcu Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuştu.

Devlet Bahçeli binlerce gencin babasıdır
27 Şubat 2014 Perşembe 18:59 tarihinde eklendi.
Ergenekon davasından ömür boyu hapse mahküm olan İlker Başbuğ'un cezaevinde olmasını eleştiren Sarıgül "Hemen bizim 3 km öbür tarafımızda, bu ülkenin genelkurmay başkanı orada. Bir şeyi varsa 10 yıldan beri iktidardaydın. 10 yıl bir şeyi olan bir adamı Genelkurmay Başkanı yapar mısın? Kara Kuvvetleri Komutanı yapar mısın? Evinde kutularda milyon dolarlar olan dışarıda, Genelkurmay Başkanı içeride" dedi.
 
"2034 YILINDA SAYIN TOPBAŞ METROYU BURAYA GETİRİR"
 
İstanbul'u 20 yıldan beri Ak Parti'nin yönettiğini vurgulayan Mustafa Sarıgül "Geçen gün sevgili Kadir Ağabey, Silivri'ye geliyor ve diyor ki 'Ben Silivri'ye metro getireceğim.' 20 yılda Sayın Topbaş 66 km metro yapmış. İstanbul ile Silivri arası 60 km.

Demek ki bu hesaba göre 2034 yılında Sayın Topbaş metroyu buraya getirir" dedi. Kadir Topbaş'a yönelik Akbil paralarının nereye gittiği sorusunu da yineleyen Sarıgül "Ben buradan Sayın Kadir Topbaş başkana şu soruyu yöneltmek istiyorum. Akbilin paraları acaba nereye gidiyor. Akbilin paralarını otobüs sahibi arkadaşlarımıza aynı gün niye dağıtmıyorsun?" dedi.
 
"DEVLET BAHÇELİ BİNLERCE GENCİN BABASIDIR. BİNLERCE GENCİN AĞABEYİDİR"
 
Mustafa Sarıgül Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Devlet Bahçeli için söylediği sözlere de cevap verdi. "Sayın Başbakan Devlet Bahçeli'ye laf ediyor. Diyor ki: 'Allah ona evlat vermedi. Evlat sevgisinin ne olduğunu bilmez'. Ben buradan Sayın Başbakan'a diyorum ki Devlet Bahçeli bayrağımıza bağlı, toprağımıza bağlı, inançlarımıza saygı gösteren binlerce gencin babasıdır. Binlerce gencin ağabeyidir' dedi.
 
Mustafa Sarıgül konuşmasını şöyle sürdürdü: "Sayın Başbakan her gittiği yerde İstanbul diyor. Sayın Başbakan'ın aklı İstanbul'da fikri Sarıgül'de. Sayın Başbakan'a diyorum ki artık oyun bitti. Senin hesapların bozuldu. Sayın Başbakan Silivri Meydanı'ndan sesleniyorum. Burada senin diktiğin gibi 5 bin tane emniyet mensubu arkadaşımız yok.

Burada bir Allah'ım var, bir yurttaşlarım var, bir de Sarıgül var. Buradan basın mensuplarımızın huzurunda Sayın Başbakan'a bir kez daha şunu söylüyorum. Biz başaracağız. Sayın Başbakan Türkiye'nin Başbakanı mısın, İstanbul'da büyükşehirin adayı mısın? İstanbul'da büyükşehir adayıysan gel televizyonlarda konuşalım demeye siyasi terbiyem müsaade etmez. Ama hangi televizyonda, hangi gazetecilerle istiyorsan genel başkanım Sayın Kılıçdaroğlu seni aslanlar gibi bekliyor" dedi.

DHA