"Devlet eşimi korumadı"

Tunceli'nin Ovacık İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin silahlı saldırısında şehit olan Cumhuriyet Başsavcısı 34 yaşındaki Murat Uzun'un eşi Cihan Uzun, "İhmalin ortaya çıkması sonucuna şaşırmadım. Devlet eşimi korumadı. Canına mal oldu. Şimdi devlet kendini aklamaya çalışıyor" dedi.

Devlet eşimi korumadı
16 Aralık 2013 Pazartesi 19:14 tarihinde eklendi.
Tunceli'nin Ovacık İlçesi'nde 19 Eylül 2012 tarihinde uğradığı silahlı saldırıda şehit edilen Ovacık Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun'un şehit edilmesiyle ilgili soruşturma yürüten Mülkiye Başmüfettişlerinin raporunda, MİT'in 'Örgüt mensupları Tunceli Merkez ve ilçelerinde görev yapan savcılar hakkında keşfi tamamladı.

Eylem talimatı bekliyorlar' uyarısını ilgili kurumlara bildirdiğinin ancak gerekli emniyet tedbirlerinin alınmadığının ortaya çıkmasının ardından eşi Cihan Uzun açıklama yaptı. Hemşire olan ve eşini şehit edilmesinin ardından tayini memleketi Samsun'a çıkan 2 çocuk annesi 33 yaşındaki Cihan Uzun, hazırlanan raporda ihmalin ortaya çıkmasının kendisini şaşırtmadığını belirterek, "Bu olayın sonucunun gittiği nokta devletle alakalı gösteriliyor.

Bu noktaya varacak diye endişem vardı. Keşke tahminlerim doğru çıkmasaydı. Ben de o yönde düşünüyorum. Eğer varsa elimden geleni ardıma koymayacağım. Kim olursa olsun" diyerek şöyle konuştu:
 
"Ben daha önce bildiğim şeyler varken şaka yapmıyordum. Ucu nereye dokunursa dokunsun gerekeni yapacağım. Zaten o zamanlar istihbarat vardı ve o dönem hiçbir önlem alınmadığını görüyorduk. Bu kadar ciddi bir tehdit altındayken bir Cumhuriyet Başsavcısı kendisi 'ben tehdit altındayım bana koruma ver' demesi kadar saçma bir şey olamaz zaten.

Ben ısrar ettim ona 'Koruma tut' diye. Bana eşim 'Eğer ben tehlikedeysem devletim beni korur' dedi. Ama devlet korumadı. Korunmamasını da yine Murat'a mal ettiler. Bunu yanlarına bırakmayacağım. Sen tehdit alıyorsun ama korumuyorsun. İhmal sonucuna da şaşırmadım. Devlet eşimi korumadı. Canına mal oldu. Şimdi devlet kendini aklamaya çalışıyor." 
 
Şehit başsavcının 6 yaşında Emir Kaan ve 2 yaşında Hakan Taner isimli iki oğlu bulunuyor.

DHA