'Devlet ödülü' kazandı

EXPO 2016 Antalya Ajansı'nda sanat ve kreatif uzmanı olarak görev yapan resim ve heykel sanatçısı Şule Özkan, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca düzenlenen 'Devlet Resim ve Heykel Yarışması'nda 'heykel' dalında 'başarı ödülü' kazandı.

Devlet ödülü kazandı
11 Aralık 2014 Perşembe 09:59 tarihinde eklendi.
Şule Özkan ödülünü önümüzdeki günlerde Ankara'da gerçekleşecek törende Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in elinden alacak. Özkan'ın başarısı, Antalya sanat camiasında ve EXPO 2016 Ajansı'nda sevinçle karşılandı. Bakanlığın Özkan'a verdiği ödül Antalya'da bir ilk oldu.
 
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel bölümü mezunu olan Şule Özkan, devletin düzenlediği yarışmada Antalya'ya ödül kazandırmanın büyük gururu ve heyecanını yaşıyor. Özkan, ödüllü heykel eserini, Aspendos Bulvarı'ndaki kendisine ait atölyede metal ve pileksi (plastik) malzeme kullanarak tasarladığını belirtti. Özkan, 'heykel'in duyguları ifade etmede en etkili yöntem olduğuna da vurgu yaptı ve "Heykel sanatı, duygunun üç boyutlu şekil almış halidir" dedi.