Devleti sorumlu tuttu

İzmir’in Bergama İlçesi’nde yaşayan Denizlili 48 yaşındaki Nejdet Alp, uçucu madde bağımlısı, hiperaktif oğlu 17 yaşındaki Furkan Alp’in bıçaklanarak öldürülmesinden devleti sorumlu tuttu.

Devleti sorumlu tuttu
12 Nisan 2013 Cuma 13:37 tarihinde eklendi, 2.008 kez okundu.

 

Çeşitli suçlara karışan oğlunun tedavi edilmesi için başta Kaymakamlık olmak üzere Emniyet Müdürlüğü, Savcılık ve Sağlık Müdürlüğü’ne müracaat ettiğini söyleyen Nejdet Alp, "Bizi ya da başka birisini öldürmesinden korktuğumuz için devlet tarafından koruma altına alınmasını istedik. Oğlum, canlı bir bombaydı ama pimini önlem almayan devlet çekti" dedi.
 
Özel güvenlik görevlisi baba Nejdet Alp ile eşi 39 yaşındaki Melek Alp, liseden terk, hiperaktif oğulları Furkan’ın karıştığı çeşitli suçlardan ve çevresinden koparmak için 6 ay önce Denizli'den İzmir’in Bergama İlçesi’ne taşındı. Alp Ailesi, Zafer Mahallesi’nde kiraladıkları bir eve yerleşti. Ancak, ailesinin iki çocuğundan biri olan Furkan, burada da kötü arkadaşlar edindi. Oğlunun arkadaşlarıyla bıçakla yaralama olaylarına karışıp, uçucu madde bağımlısı olması nedeniyle Nejdet Alp, gözü önünde gün geçtikçe eriyen oğlunu tedavi ettirip, bu bataktan kurtarmak için devlete sığındı. Çaresiz baba, Bergama Kaymakamlığı’na, 'Oğlum Furkan Alp, bizi ya da başkasını öldürebilir. Ya da oğlumu öldürebilirler. Bunun için oğlumun tedavi edilmesini istiyoruz' yazılı dilekçe verdi. Alp, aynı dilekçenin benzerini Bergama Cumhuriyet Savcılığı, İlçe Sağlık Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne de verdi.
 
İKİ HASTANEDE DE TEDAVİ OLAMADI İDDİASI
 
Kaymakamlık, Furkan Alp’i gerekli tedavisinin yapılması için İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezi’ne (AMATEM) yönlendirdi. Ancak, Alp’e iddiaya göre tedavisi için 2 ay sonrasına gün verildi. Bunun üzerine oğluyla Bergama’ya dönen baba Alp, Kaymakam Ahmet Ertan Yücel ile görüşüp durumu anlattı. 
 
Kaymakam Yücel’in talimatıyla geçen 19 Mart’ta genç Furkan, babası ve bir polis memuru eşliğinde Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’ne götürüldü. Nejdet Alp, burada da tüm ısrarlarına rağmen oğlu Furkan’ın, yer olmadığı gerekçesiyle hastaneye kabul edilmediğini söyledi. 
 
Oğlunu bir türlü tedavi ettiremeyen baba Nejdet Alp’in korktuğu başına geldi. Furkan, 5 gün sonra 24 Mart'ta, daha önce kavga ettiği Romen uyruklu Devit Jaki tarafından göğsü ve sırtından bıçaklandı. Ağır yaralı halde Bergama Devlet Hastanesi’ne kaldırılan genç kurtarılamadı. Polis tarafından yakalanıp, adliyeye sevk edilen Jaki ise tutuklandı.
 
'SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIM'
 
Oğlunu kaybetmenin acısını yaşayan Nejdet Alp, "Oğlum, canlı bir bombaydı ama pimini önlem almayan devlet çekti. Baba olarak, evladıma sahip çıkamadım. Ancak, devletimin sahip çıkması istedim. Kaymakamlık, savcılık, sağlık müdürlüğü ve polis gerekli önlemi almadı" dedi.
 
"Oğlum tedavi altına alınmış olsaydı, bu durum yaşanmayacaktı" diyen Nejdet Alp, "Cinayetten bir gün önce oğlum kız yüzünden biriyle kavga etmiş. Kavga ettiği kişi evimize gelip, tehdit etti. Ben de, polise gitmesini söyledim. 24 Mart akşamı, evimizin camı taş atılıp, kırıldı. Polisi aradım. Gelen polislerle, karakola gittiğim sırada oğlumun bıçaklanıp, öldürüldüğünü haberini aldım. Oğlumun tedavi altına alınmamasıyla ilgili kimin suçu varsa haklarında suç duyurusunda bulunacağım. Eşim Melek de oğlumuzun ölümünden sonra bunalıma girdi, psikolojik tedavi görmeye başladı" diye konuştu.
 
'RANDEVUYA GİDEMEDEN ÖLDÜRÜLMÜŞ'
 
Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi AMATEM Sorumlusu Aslıhan Estek, Furkan’ın yer olmadığı için hastaneye kabul edilmediği iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Hastanın ayakta tedavisi yapıldı. Acil durumu olmadığı için yatırmayıp, 5 gün sonrasına randevu verdik. Randevu günü gelmeyince aradığımızda öldürüldüğü haberini aldık" dedi.

DHA