Devletin son PKK analizi: Hedef seçim

"PKK önce Öcalan'ın ev hapsine çıkarılması, sonra anayasal değişiklikler yapılması ve ardından dört ülke Kürtlerini kapsayan bir konfederalizm hedefi belirledi."

Devletin son PKK analizi: Hedef seçim
20 Eylül 2012 Perşembe 10:12 tarihinde eklendi.

"Terörle mücadelede yeni bir döneme girdiğimiz gerçek. Taraflar için yeni stratejiler ve hedefler söz konusu. Günlerdir 'ne oldu da terör böylesine tırmanmaya başladı?' sorusunun peşindeyiz."

 
Akşam gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Küçükkaya, 'Bu kan seçim için akıyor" başlık yazısında, bu ifadeleri kullandı.
 
Küçükkaya, "Son günlerde devletin güvenlik kurumlarıyla yaptığımız görüşmelerde bu konuda yazılan analizlere ulaştık" dedi şunları kaydetti:
 
"PKK'nın en büyük hedefi önümüzdeki sonbaharda yapılacak yerel seçimler. Ancak analizlerde çok çarpıcı tespit ve gelişmelere yer veriliyor. İşte bölücü terör örgütünün ve onunla mücadele eden devletin son durum raporu:
 
PKK önce Öcalan'ın ev hapsine çıkarılması, sonra anayasal değişiklikler yapılması ve ardından dört ülke Kürtlerini kapsayan bir konfederalizm hedefi belirledi. Öcalan'la avukatları arasındaki görüşmeler, buradan ortaya çıkan talimatlar ve onların uygulanması da bu 'üçlü planı' doğruluyordu. Görüşmeler, açılım sürecinde yaşananlar ve Habur kazası sonrasında devlet taktik değiştirdi.
 
KCK operasyonlarının başlangıcı işte bu 'stratejik okuma'ya dayanıyor.
 
PKK, 1999-2005 arasındaki eylemsizlik sürecini bitirirken, bir yandan şehir örgütlenmelerine çalışıyordu. 'Sözde Türkiye Meclisi' oluşturdular. Hedefleri öncelikle belediyelerdi. Suriye, İran ve Irak'ta demokratik ortam bulunmadığı için örgütlenemediler, bütün ağırlıklarını Diyarbakır'dan başlayarak Türkiye'deki şehir örgütlenmelerine odakladılar... (Yazı devam ediyor)
 
(Yazının son cümlesi) Önümüzdeki kış dahil, 1 yıl boyunca çok çetin bir terörle mücadele takvimi ve stratejisi yürütülecek diyebiliriz...