Devletten geç kalan adım

SHÇEK, öldürülen Ayşe Paşalı’nın durumundaki kadınlarla ilgili önemli bir kararı aldı

Devletten geç kalan adım
07 Şubat 2011 Pazartesi 09:20 tarihinde eklendi.

 

Devletten geç kalan adım Korunma isteği boşandığı için reddedilen Ayşe Paşalı’nın eski kocası tarafından katledilmesi hakimlere ders olmuştu.

Paşalı’ya koruma vermeyen hakim, aynı durumda olan başka bir kadının talebini kabul etmişti. Talihsiz kadının ölümü bir kez daha ders verdi. Başbakanlık Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu, Paşalı’nın durumundaki kadınlar için ‘Bilgi gizliliği’ kararı aldı.

Eşine şiddet uygulayan ancak peşini bırakmayan kocaya karşı SHÇEK tüm birimleri uyararak, kuruma bağlı konukevlerine şiddet nedeniyle sığınan kadınlar hakkında ailelerine veya eşlerine bilgi verilmemesini istedi. SHÇEK Aile Kadın ve Toplum Hizmetleri Daire Başkanı Gülseren Canbolat imzasıyla tüm il sosyal hizmetler müdürlüklerine, “Ailesi tarafından aranan kadınlar” başlığıyla gönderilen genelgede, “Kızlarının ya da eşlerinin kadın konukevlerinde olup olmadığını öğrenmek ve görüşmek isteyen ailelerin bilgilendirilmesinin doğrudan Genel Müdürlüğümüzce yapılmasının uygun olacağı düşünülmektedir” ifadesi kullanıldı.

Bu tür başvuruların hemen SHÇEK Genel Müdürlüğü’ne iletilmesi istendi ve “Gerekirse aileye bilgiyi biz veririz” dendi. SHÇEK bu önlemle kadın sığınma evinde olan kadınlarla ilgili aileler de dahil olmak üzere dışarı bilgi sızmasını önlemeyi hedefliyor.

Bu yazının ardından tüm SHÇEK il müdürlükleri hakkında bilgi istenen mağdur kadınlarla ilgili durumu SHÇEK Genel Müdürlüğü’ne rapor edecek ve aileye veya kocaya doğrudan bilgi veremeyecek. 

Vatan Gazetesi