DGS'ye başvurular yarın başlıyor

Meslek yüksekokulları ile açıköğretim önlisans programları mezunlarının lisans öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (DGS) için başvurular yarın başlıyor.

DGSye başvurular yarın başlıyor
27 Mayıs 2012 Pazar 11:18 tarihinde eklendi, 1.157 kez okundu.

 

Sınav, ÖSYM tarafından 15 Temmuz 2012'de gerçekleştirilecek. Sınav için yarın başlayan başvurular 6 Haziran 2012 tarihinde sona erecek. 
     
2012-DGS'ye meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olanlar ile son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olanlar başvurabilecek. 
     
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti meslek yüksekokullarının son sınıf öğrencileri ve mezunları, meslek yüksekokulu adını taşımayan fakat bir mesleğe hazırlayan ön lisans programlarından mezun olanlar ve aynı koşullarda yurt dışından mezun olup denkliği kabul edilenler de 2012-DGS'ye başvurabilecek. 
     
İlahiyat Lisans Tamamlama Programlarına (İLİTAM) yerleştirme de DGS puanlarına göre merkezi olarak yapılacağından, bu programlara başvuracak adayların da DGS'ye girmeleri gerekiyor. 
     
Bu sınavda adaylara lisans öğrenimindeki başarıda etkili sayısal ve sözel içerikli akıl yürütme becerilerinin ölçülmesine yönelik bir yetenek testi uygulanacak. Test, sayısal ve sözel bölümlerden oluşacak. 
     
Yerleştirme işlemi, sınav sonuçları açıklandıktan sonra merkezi olarak, adayların DGS puanları, tercihleri ve yükseköğretim programlarının kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak bilgisayarla yapılacak. 
     
Tercih işlemlerinin ne zaman ve nasıl yapılacağına ilişkin bilgi, 2012-DGS sonuçları açıklandıktan sonra, ÖSYM'nin internet adresinde yer alacak. Sınava başvurmak isteyen adaylar, 2012-DGS Kılavuzu ile Aday Başvuru Formuna başvuru süresi bu adresten ulaşabilecek. 
   
 Ayrıca kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacak. Kılavuzda başvurma, sınav, değerlendirme, tercih işlemleri ve yerleştirmeyle ilgili ayrıntılı bilgi yer alacak.