DHA muhabiri dehşet gecesini anlattı

İSTANBUL'da dün gece Beşiktaş Vodafone Arena Stadı'nda oynan maçın hemen ardından, teröristlerin bomba yüklü araçla gerçekleştirdiği hain saldırının dehşetini yansıtan görüntü ve fotoğrafları çeken DHA muhabiri Berktuğ Öncü, o anları anlattı

DHA muhabiri dehşet gecesini anlattı
11 Aralık 2016 Pazar 15:24 tarihinde eklendi.
İSTANBUL'da dün gece Beşiktaş Vodafone Arena Stadı'nda oynan maçın hemen ardından, teröristlerin bomba yüklü araçla gerçekleştirdiği hain saldırının dehşetini yansıtan görüntü ve fotoğrafları çeken DHA muhabiri Berktuğ Öncü, o anları anlattı. Kendisi de saniyelerle ölümden kurtulan Berktuğ Öncü, "İçim kan ağlayarak deklanşöre bastım" dedi.
 
İşte, DHA Bursa Bürosu muhabirlerinden Berktuğ Öncü'nün, 30'u polis 38 kişinin şehit olduğu 155 kişinin yaralandığı dehşet gecesinde yaşadıkları:
 
* Deplasman yasağının kalkmasının ardından Bursasporlu 1900 taraftar dün saat 12.00 sıralarında Timsah Arena’nın önünden kalkan 45 otobüsle İstanbul’daki Beşiktaş maçına gitmek üzere neşe içinde yola çıktı. Ben de kafileyi izleyen gazetecilerden biriydim. TEM Çamlıca Gişeleri'nde kafileyi polis karşıladı, konvoy eşliğinde stadyuma gittik. Saat 18.35’te taraftarlarla birlikte, Vodafone Stadyumu'na, bombanın patladığı yerden girdik.
 
* Bursasporlu taraftarlar stadyuma alındıktan sonra ben de fotoğraf çekmek üzere sahaya girdim. Maç gayet güzel geçti, bitince de önce Beşiktaş taraftarları, sonra Bursaspor taraftarları çıktı. Bursaspor taraftar kafilesi saat 22.00'den itibaren girdikleri kapıdan çıkmaya başladı otobüslerine binerek dönüşe geçti.
 
BASIN TOPLANTISINA KALDIM
 
* Maç sonrası teknik direktörler Şenol Güneş ve Hamza Hamzaoğlu’nun basın toplantısı için toplantı odasına geçtim. Teknik direktörlerinin basın toplantısı haberini ve görüntülerini geçtim, statta birkaç basın mensubu kalmıştık. İşimizi bitirdikten ve merkezden teyidini aldıktan sonra Bursa'ya dönmek için tam stadın kapısından çıkmak için adımımı attığım anda şiddetli bir patlama oldu. Yer sarsıldı, stadın sıvaları üzerime döküldü. Yaklaşık 20 metre kadar ilerimizde meydana gelen patlama nedeniyle her taraf toz duman içindeydi. Hain saldırı sonucu polisler, bir yandan yaralı arkadaşlarına yardım ederken diğer yandan önlem almaya çalışıyorlardı. 40-50 saniye sonra biraz ilerde ikinci patlama sesini duyduk. Polislerle birlikte hepimiz yere yattık. Ardından silah sesleri gelmeye başladı.
 
İÇİM KAN AĞLAYARAK DEKLÖNŞÖRE BASTIM 
 
* Her şey korkunçtu. İçim kan ağlayarak hem kamerayı açtım, hem de peş peşe deklanşöre basmaya başladım. Polisler, görevliler, biz hepimiz ağlıyorduk. Böylesine hain ve kalleş bir saldırıya uğramalarına ve aralarında hafif yaralananların da olmalarına rağmen kahraman polisler yerde yatan arkadaşlarına yardım için koşuşturuyordu.
 
* Bir ara bizi tekrar stada aldılar. Bir süre çıkmamıza izin vermediler. Bulunduğumuz yere yaralı polisler getiriliyordu. Havada helikopter dolaşmaya başladı. Bir ara bir polis gelerek bizimle bulunan arkadaşlarına '20-30 kişilik polis ekibi gelsin. Şehitlerimizi taşıyacağız’ dedi. Bir süre sonra dışarı çıktığımızda dehşetin boyutunu daha iyi anladık. Polisler hala önlem alıyordu. Şüpheli bir çanta vardı. Onu da fünye ile patlattılar. Şehit polislerin kaskları etrafa saçılmış, her taraf kan revan içindeydi ve olay yeri inceleme ekipleri çalışıyordu. 
 
* Bu sırada patlamanın Bursaspor kafilesinin stattan ayrılmasından 10 dakika sonra olduğunu öğrendik. Eğer saldırı seyircilerin stattan çıkışı anında olsaydı... Bunu akla getirmek bile korkunç...