DHKP-C üyeleri Atina'ya getirildi

Türkiye'de silah sokmaya çalışırken Sakız Adası'nda yaklanan DHKP-C üyesi teröristler, feribotla başkent Atina'ya getirildi

DHKP-C üyeleri Atinaya getirildi
05 Ağustos 2013 Pazartesi 12:04 tarihinde eklendi.

Yoğun güvenlik önlemleri altında Pire Limanı'na ulaşan feribottan, şüphelileri taşıyan polis minibüsü indi. Minibüse çok sayıda polis aracı eşlik etti.

Minibüste, Sakız Adası açıklarında 30 Temmuz'da Türkiye'ye silah sokmaya çalışırken yakalanan ve ardından tutuklanan DHKP-C üyesi Hasan Biber ve Mehmet Yayla ile birlikte Stathis Th. (22) ve Alvertis F. (50) adlı iki Yunan vatandaşının bulunduğu öğrenildi.

Tutuklular ile birlikte siyah poşetler ve çantalar içerisinde botta ele geçirilen 2 Law silahı, 2 tabanca, 2 el bombası, 4 fünye, el yapımı çok sayıda patlayıcı, 195 mermi ile tutukluların şahsi eşyaları ve olaya ilişkin operasyon dosyası da Atina'ya getirildi.

Sakız Adası açıklarında ele geçirilen botun ardından ülke genelinde operasyonları genişleten Yunan polisi, Sakız Adası, Atina, Selanik ve Lavrion Mülteci Kampı'nda olmak üzere 50'den fazla kişiyi gözaltına almış, 10'u aşkın ev, büro ve kebapçıda arama yapmıştı. Şimdiye kadar Sakız Adası'nda 6 kişi tutuklandı. Botu kullanan 22 yaşındaki Stathis Th., verdiği ifadesinde Türkiye'ye ikinci bir silah naklini de planladıklarını itiraf etmişti. CİHAN


CİHAN